Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Gesprek 'voorganger als werknemer'

Op 26 en 27 januari kwamen in Veenendaal en Hoogeveen voorgangers en secretarissen en penningmeesters van verschillende gemeenten bij elkaar om het document 'De voorganger als werknemer' te bespreken. 

 

De Algemene Vergadering stelde in 2015 een werkgroep in om de rechtspositie van voorgangers te onderzoeken. Deze werkgroep wilde haar concept-rapportage graag met voorgangers en secretarissen/penningmeesters bespreken. Deze gesprekken vonden afgelopen week plaats in Veenendaal (26 januari) en in Hoogeveen (27 januari). Tijdens de middagsessies kwamen in totaal 10 voorgangers bij elkaar en tijdens de avondsessies in totaal 32 secretarissen en penningmeesters.

2017 01 Thema avonden secr en penn 02 webEr vonden levendige gesprekken plaats, waarin de voors en tegens werden afgewogen. Ook werden de nodige vragen gesteld: verandert er iets in de verhouding tussen voorganger en raad als de voorganger werknemer wordt? Welke kosten zijn aan zo'n wijziging voor gemeente en voorganger verbonden? Hoe ga je in zo'n proces zorgvuldig om met de voorganger? Kan eventuele loondienst ook vanuit de Unie worden gefaciliteerd? De reacties waren over het algemeen positief.

Er zal nog wel wat huiswerk gedaan moeten worden, zoals het sluiten van een convenant met de belastingdienst en het berekenen van de financiële gevolgen voor de voorganger. Ook moet worden bekeken hoe het human resource-element meer in het document gebracht kan worden. De werkgroep gaat bekijken hoe de rapportage kan worden aangepast.

Adressen

Baptist House
4e etage
Postjesweg 175
1062 JN Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2015 04

Twitter

Als @BaptistenNL wensen wij de broeders en zusters van @ABC_Gemeenten vandaag een vruchtbare en gezegende ledenverg… twitter.com/i/web/status/8…

4 dagen geleden

Cookie Control