Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Routes

  • Afspraak maken?

    Afspraak maken?

    Overweeg je een studie theologie, maar heb je vragen over een van onze routes, of twijfel je over een studie? Als seminarium denken we graag met je mee en leren we je graag kennen. Ook als je straks toch iets heel anders gaat doen. Maak snel een afspraak!

    Regelen!

‘Cum laude’ Master met onderzoek naar geleefd geloof

Marijn Vlasblom, onderwijscoördinator bij het Baptistenseminarium, ontving op dinsdagavond 24 oktober zijn Masterbul ‘met lof’ aan de Vrije Universiteit. 

Hij voltooide de Master ‘Exploring A Discipline’ binnen de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, onderdeel praktische theologie. Voor zijn afstuderen onderzocht hij ‘de betekenis van de geloofsgemeenschap voor het alledaags geloof van baptistisch-evangelische christenen’. Hij deed dit via Participatory Narrative Inquiry (PNI); een (nieuwe) wijze van onderzoeken waarbij betekenisgeving voornamelijk wordt bereikt door het verzamelen en gezamenlijk interpreteren van concrete ervaringen en verhalen. Eén van de opmerkelijke uitkomsten van het onderzoek is de geconstateerde zwakke relatie tussen het geleefde geloof en de gemeente.

Marijn Vlasblom, lid van de Baptistengemeente Ede op Doortocht, werkt sinds 2012 als onderwijscoördinator aan het seminarium. Momenteel is hij als praktisch theoloog ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe curriculum. De gehele scriptie is te raadplegen op http://baptisten.nl/okbi/empirisch/62-resultaten/885-geleefd-geloof-en-de-gemeente. 

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024