Thema 2016-2018

Samen leven in Gods wereld

genieten-werken-delen

Jaarthema's

De komende jaren gaan we met verschillende reisgidsen onderweg om te ontdekken wat het is om samen te leven in Gods wereld. De eerste reisgids voor het komende seizoen heeft als thema genieten, de tweede voor seizoen 2017-18 werken, de derde voor seizoen 2018/19 delen. In die reisgids vind je rond 7 thema’s materiaal wat in de breedte van de gemeente gebruikt kan worden.
De zeven thema’s zijn:

 1. Samen genieten van Gods wereld
 2. Samen genieten van partnerschap
 3. Samen genieten van rust
 4. Genieten in een kwetsbare wereld?
 5. Genieten in een angstige wereld?
 6. Genieten in een avontuur van geloof
 7. Genieten tussen de mensen

Elk thema wordt uitgewerkt op verschillende manieren:

 • Basis: Hierbij starten we als basis met teksten uit Genesis en gespreksvragen daarbij.
 • Verdieping: Willen jullie je verder verdiepen dan is er een verdieping geschreven over dit thema en hoofdstuk uit Genesis met een tweede verdieping over dit thema door de Bijbel heen.
 • Verwerking: Er zijn verschillende manieren waarop jullie verder met dit thema aan de slag kunnen.
 • Verbinden: verschillende verwerkingsvormen gericht op verbinding tussen generaties en met mensen om je heen.
 • Verstillen: verwerkingsvormen waarbij de stilte opgezocht wordt, soms een groepsopdracht soms individueel.
 • Vieren: verwerkingsvormen waarbij je samen viert, als kring, als deel van een dienst, of als start van een vergadering.
 • Verfrissen: hier vind je vooral die creatieve ideeën, die net wat verder out of the box zijn.

Reisgids:

Op deze manier heb je een reisgids in handen waar je samen als gemeente, als kring, als raad, als taakgroep je eigen route door kunt maken. Omdat we graag generaties met elkaar verbinden zijn er ook specifieke verwerkingsvormen voor kinderen en jongeren opgenomen. Veel verwerkingsvormen zijn prima met jong en oud te doen.

Routekaarten:

Voor verschillende doelgroepen zijn routekaarten opgenomen waarbij we routes hebben uitgezet voor kringen, jongeren, kinderen, kader (raad en werkgroepen) en diensten. Op deze manier hopen we jullie het makkelijker te maken in het kiezen.

Facebookgroep:

We zijn natuurlijk zeer benieuwd welke routes jullie gaan afleggen. Hiervoor hebben we de pagina https://www.facebook.com/samenleveningodswereld/ gemaakt. Kijk er op en post er vooral op! We hopen op deze manier te zien hoe gemeenten en kringen hier op verschillende manieren mee om gaan en zo ook anderen inspireren. De reisgids en routekaart zijn medio juni te bestellen. Houd deze pagina in de gaten.

Thema avonden en workshops:

In mei zijn 2 thema avonden over Samen leven in Gods wereld- genieten. Daarnaast organiseren we rond de zomer verschillende workshops door het land voor bijv kringleiders. Willen jullie ook zo’n avond in jullie gemeente? Neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd de data via het nieuws, de agenda en Facebook in de gaten.

Alle Jaarthema's

Hieronder treft u alle jaarthema's aan:

Werken

Werken

Genieten

Genieten

Volgen

Volgen

Zoeken

Zoeken

Luisteren

Luisteren

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024