Live een dienst volgen op Kerkstream.nl

Vanwege het coronavirus kunnen de komende weken veel kerkdiensten niet doorgaan. Unie en ABC lanceren vandaag de website www.kerkstream.nl waar live kerkdiensten te volgen zijn.

In het kader van coronavirus worden in heel Nederland veel kerkdiensten afgelast, omdat ook daar vaak meer dan honderd mensen bij elkaar komen. De Unie en ABC Gemeenten lanceren vandaag de website www.Kerkstream.nl, waarop kerken hun live stream van de kerkdienst kunnen aanmelden. Doel is dat kerkgangers die nu hun eigen dienst niet kunnen bezoeken, toch een dienst in hun omgeving kunnen ‘bijwonen’. 

“In tijden van crisis bieden kerken in Nederland kleine en grote verhalen van vertroosting en hoop op herstel”, zegt Marijn Vlasblom, conrector van het Baptisten Seminarium en verantwoordelijk voor de ICT-zaken van de Unie. “Nu het voor grotere kerken niet meer mogelijk is om diensten te organiseren, bieden we graag een platform om hun livestreams te delen.”

Interkerkelijk

Een internationale crisis als deze overstijgt kerkelijke verschillen, aldus Vlasblom. Kerkstream.nl wil dan ook onderdak bieden aan allerlei christelijke kerken in Nederland: “Niet alleen baptisten- of CAMA-gemeenten kunnen van het platform gebruik maken, ook kerken uit andere stromingen zijn van harte welkom om dit te doen. Kerken die hun streaming op de website aanmelden, komen ook op een landkaart te staan. Zo kunnen volgers desgewenst een dienst in hun eigen omgeving zoeken.”

Korte diensten en even oefenen

De website geeft ook verschillende tips voor kerken die hun streaming aanbieden. “We wijzen er bijvoorbeeld op dat kerken rekening moeten houden met de privacywetgeving. Ook adviseren we om de online diensten niet te lang te maken. Sommige kerken hebben diensten van anderhalf uur, maar voor internet is dat eigenlijk te lang. Probeer het bij 45 minuten te houden. Ten slotte geven we ook nog de tip om dominees die tijdens de opname voor een lege zaal gaan preken dit eerst even oefenen."

De website Kerkstream.nl is inmiddels online en kerken kunnen de link naar hun livestream gaan invoeren. De eerste streams zijn inmiddels aangemeld.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024