'Tweecomponentenkerk' door Arjan Zantingh

Deze week verschijnt 'Tweecomponentenkerk', een boek over gemeenteopbouw van Arjan Zantingh. Hij is voorganger van de Stadskerk in Groningen en bestuurslid van ABC.

De volledige titel van het boek is 'Tweecompomentenkerk. Bouwen aan een kerk van én én'. Arjan laat de lezer kennismaken met een kerk die vol is van waarheid én vol van genade. Die vol is van woord én vol van Geest. Die de blik naar binnen én naar buiten heeft. Die put uit de rijke traditie van alle generaties voor ons én tegelijkertijd openstaat voor vernieuwing. Die zich uitstrekt naar heelheid én gebrokenheid niet uit de weg gaat.

Eenzijdigheid

In de praktijk van kerk-zijn zien we echter vaak een nadruk op een van die componenten en elke eenzijdigheid heeft zijn prijs. Het boek is geboren uit de ervaringen die in de eigen gemeente zijn opgedaan. Steeds opnieuw blijkt dat de verrijking van datgene wat al sterk in een gemeente is met meer van de andere component leidt tot een krachtige, aantrekkelijke en vitale kerk.

Arjan reikt geen kant-en-klare modellen aan, maar helpt de lezer in zijn manier van kijken, die ook gemakkelijk toepasbaar is op andere woordparen die in de eigen gemeente van toepassing zijn. Juist in deze tijd, waarin we meer dan anders gedwongen worden om bewust na te denken over ons kerk-zijn, leent dit boek zich voor een bredere reflectie.

 Bekijk een filmpje van de online boekpreseentatie hier:

Het boek is te koop in elke lokale boekhandel en ook online, bijvoorbeeld hier.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024