Terugblik op 7 jaar Oude Noorden

Van 2012 tot en met 2019 ondersteunde de Unie van Baptistengemeenten een pioniersproject in Rotterdam-Noord. Sibbele Meindertsma blikt terug op zeven jaar wijkdominee zijn in Oude Noorden.

In 2012 nam de Unie van Baptisten het initiatief om iets nieuws te beginnen in Rotterdam-Noord, in nauwe samenwerking met de Baptistengemeenten in de regio en Urban Expression. Sibbele en Minke Meindertsma verhuisden naar het Oude Noorden. Zij gingen op zoek naar wat God in de wijk aan het doen was, om hierbij aan te sluiten.

Vorig jaar kwam na zeven jaar een einde aan de formele betrokkenheid van de Unie bij het project, dat inmiddels de naam Bless Oude Noorden heeft gekregen. Sibbele maakte een filmpje om een indruk te geven van wat er in de afgelopen zeven jaar is gebeurd in de wijk. 

Persoonlijk verslag

Voor wie nog wat meer wil weten is hier een uitgebreider verslag (casestudy) van zijn hand beschikbaar. In dit zeer leeswaardige document geeft hij een kort overzicht van de gebeurtenissen in de afgelopen periode en vertelt hij openhartig over de persoonlijke ontwikkeling die hij doormaakte, ook op geloofsgebied, over mooie ontmoetingen en teleurstellingen, bijzondere gesprekken en nieuwe inzichten. Verder beschrijft hij verschillende missionaire leermomenten en geeft hij een aantal aanbevelingen. 

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024