Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Koninkrijk en kerk: gesprekken tussen geloofsgemeenschappen

Gisteren en vandaag was de jaarlijkse retraite van het Nederlands Christelijk Forum. MGO-medewerker Ingeborg Janssen nam deel en schreef een verslag.

Zomaar midden op de dag in Helvoirt samen in gesprek over Koninkrijk en Kerk met zusters en broeders van verschillende achtergronden: Quaker en Pinkster, Vrijgemaakt en Rooms-Katholiek, SKIN (migrantenkerken) en Alpha. Een jaarlijks initiatief van het Nederlands Christelijk Forum om zo een open ruimte te creëren waar christenen samen vieren, met elkaar hun geloof delen en samen gemeenschappelijke uitdagingen verkennen in openheid voor wat de Geest van God te zeggen heeft. 

2018 06 Retraite NCF2

Wat een geschenk, niet alleen om hier zo maar de tijd voor te kunnen maken, maar bovenal de verscheidenheid van mensen, kerken en bewegingen die elkaar willen leren kennen in hun geloof. En meer nog samen zoeken en ontdekken wat God geeft in zijn Koninkrijk, vonkjes die zichtbaar worden in ontmoetingen op straat of in de kerk.

Pijn en verlangen wordt beide zichtbaar. Pijn als we terugkijken naar de geschiedenis waarin we elkaar 'verketterden', pijn als we kijken naar leegloop in veel kerken. Een opmerking die me daarbij raakte: "De geschiedenis kunnen we niet veranderen, wel de manier waarop we er over praten".  Verlangen als het gaat om Christus te volgen, ieder op een eigen manier en tegelijk waar mogelijk samen en lerend van elkaar. Mooi om de verhalen uit verschillende dorpen en steden te horen waar christenen elkaar leren kennen, samen bidden, voorgangers elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernomen worden. Dat smaakt naar meer. Heb jij zo'n verhaal uit je stad of dorp? Deel dit dan op de Facebooksite van de Unie. 

Ingeborg Janssen

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024