Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Studenten blikken terug op minor

Onlangs werd voor 15 studenten de minor Missionair Leiderschap aan het seminarium afgerond. Lees hier hun indrukken!

Afgelopen september startten 15 studenten de vernieuwde nieuwe minor Missionair Leiderschap. Na jaren van onderwijsontwikkeling en vernieuwing was het team van het seminarium in de zomer van 2018 opgelucht dat het ei dan eindelijk was gelegd: maar nu moest het zich nog bewijzen... In vijf maanden werden de studenten, afkomstig van o.a. de Christelijke Hogeschool Ede,  de Christelijke Hogeschool Windesheim en voor het eerst de Christelijke Hogeschool VIAA ondergedompeld in de baptistische theologie (Doing Theology), gemeentevisie, spiritualiteit, missie en kijk op leiderschap. 

Tijdens een slotbijeenkomst op 8 februari hebben we verschillende studenten gevraagd hun ervaringen met ons te delen, hieronder volgt een korte greep van hun reacties:

Na vele jaren met theologie bezig geweest te zijn, leerde ik eindelijk eens om die theologie in dialoog te brengen met onze huidige context! Waardoor niet alleen de theologie, maar ook de maatschappij veel meer voor mij is gaan leven als vindplek waar God bezig is.

(Robert-Jan Nijland, Windesheim Zwolle)

Tijdens de minor aan het Baptisten Seminarium hoopte ik niet alleen te groeien als theoloog, maar ook in hoe ik mijn leiderschap vorm geef. Ik heb meer grip gekregen op wat voor leider ik ben en hoe ik met behulp van 'theology the baptist way' van daaruit de gemeente kan dienen.

(Martin Edens, CHE)

Een liefdevolle, zorgzame en inspirerende plek waar we toegerust worden om trouw Jezus Christus te volgen en nieuwsgierig onze plek in Gods missie in te nemen in onze snel veranderende tijd.

(Bert van Maaswaal, pionier in Breda)

Je zou hoogtevrees krijgen van de berg die ik de afgelopen vijf maanden in de minor heb beklommen. Maar het uitzicht is fantastisch.

(Peter Kruijt, Evangelisch College)

De persoonlijke en bevlogen aanpak van het seminarium geeft mij elk college opnieuw inspiratie. Ik heb hier geleerd hoe ik Jezus en mijn gemeente beter kan dienen. Gaandeweg mijn traject ontdekte ik tot mijn vreugde dat ik, als evangelische voorganger, zeker ook baptist ben.

(Pieter Weerd, Evangelisch College, voorganger Evangeliegemeente de Rots, Veenendaal)

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024