Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Reacties op colleges 'Islam als uitdaging'

In april en mei bood het Baptisten Seminarium voor het eerst een reeks van zes colleges aan over het onderwerp ‘Islam als uitdaging’. Een terugblik.

Veertien deelnemers gingen onder leiding van prof. dr. Bernhard Reitsma aan de slag met zijn boek ‘Kwetsbare liefde. De kerk, de islam en de drie-enige God’. 

Over veel meer dan de islam 

Sibbele Meindertsma, predikant Baptistengemeente Rotterdam-Centrum en missionair pionier Rotterdam-Oude Noorden, was een van de deelnemers. "De cursus ‘Uitdaging van de islam' gaat over veel meer dan de islam alleen", zegt hij naderhand. "De cursus daagt je uit om thema's als andere godsdiensten, het lijden, Israël en christelijke politiek opnieuw te doordenken vanuit een gezond bijbels-theologisch kader. De cursus helpt je om vanuit je eigen geloof op een verbindende manier het gesprek aan te gaan met andersgelovigen."

Islamcursus citaat1 web

Getuigend aanwezig zijn

Emeritus-voorganger Pieter Jager:  "De uitdaging van de islam voor theologie en de kerk. Een diepgaande bezinning op je overtuiging om in het gesprek met moslims getuigend aanwezig te zijn."

Een verrijking voor iedere predikant

Wietse van der Hoek, voorganger Baptistengemeente Beth-El, Hoogeveen: "Een prachtige cursus waarin je opnieuw leert kijken naar jezelf, het christendom en onze verhouding tot de islam. Een verrijking voor iedere predikant die zoekt naar nieuwe wegen om de islam te zien, te begrijpen en te bereiken."

Islamcursus citaat4 web

Lees hier een uitgebreide terugblik in een blog van communicatiemedewerker Gerdien Karssen.

Nieuwe kans in 2020

Volgend voorjaar wordt de cursus opnieuw aangeboden. Deze kan dan opnieuw ook worden gevolgd in het kader van Permanente Educatie, tegen een nog te bepalen vergoeding. Wilt u op de hoogte worden gesteld als hierover nadere informatie bekend is? Laat dat dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024