Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Typisch Evangelisch...

Henk Bakker en Teun van der Leer schreven mee in een historisch overzicht van de evangelische beweging. 

Typisch evangelisch geeft inzicht in de evangelische beweging, die begint als een tegenbeweging tegen kerkse structuren, instituties en de verloedering van de maatschappij. In de loop van de jaren ontwikkelt ze zich tot een stroming die maatschappelijk relevant wil zijn en daarin afscheid neemt van de sterke polemiek tegen de maatschappij en de traditionele kerken.

Een historisch en anekdotisch overzicht van de opkomst en ontwikkeling van de evangelische beweging in Nederland, een beweging die in de loop van twee generaties sterk is veranderd.

Een historische verslaglegging, duiding en reflectie, eindigend met een blik op de toekomst. Doorspekt met portretten van voormannen en -vrouwen uit de evangelische beweging en met uitgelichte thema’s zoals ‘Vrouwen in de evangelische beweging’, ‘Leiderschap’ en ‘Zending’.

Voor christenen – met name uit de evangelische beweging zelf, maar zeker ook uit de hele breedte van de kerk – die positief kritisch kijken naar de evangelicalen en hun impact. Ook zeer geschikt voor studenten (hbo/wo) Kerkgeschiedenis en geschreven door diverse auteurs, onder redactie van Laura Dijkhuizen en Henk Bakker.

Typisch evangelisch verschijnt begin mei.

Uitnodiging: Lancering

Donderdagmiddag 18 mei 2017. De Deel, YfC pand, Hoofdstraat 260 te Driebergen

15.00u Inloop met koffie
15.30u – 17.00u Programma met sprekers: Laura Dijkhuizen, Henk Bakker, Katie Vlaardingerbroek, Teun van der Leer en Henk Binnendijk
17.00 – 18.00u Netwerkborrel
Met een muzikale bijdrage van Matthijn Buwalda

Aanmelden
De middag is gratis, aanmelding verplicht via pro.arkmedia.nl/typischevangelisch.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, bezocht deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Hij was… twitter.com/i/web/status/1…

6 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024