Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

In debat met Richard Hays...

Student Paulus de Jong studeert in Schotland. Wie hij daar toch tegen kwam...

Een van de leuke dingen aan studeren in St. Andrews is dat je af en toe theologen in het echt tegenkomt waar je tot dan toe alleen maar boeken van hebt gelezen. Zo moesten we vorig jaar voor het vak Gemeente Ethiek aan het Baptistenseminarium het boek The Moral Vision of the New Testament van Richard Hays lezen. Op dat moment had ik nooit gedacht dat ik iets meer dan een jaar later naast Hays in de pub zou zitten nadat ik even daarvoor met hem in debat was gegaan. Het was zo gegaan: met ons NT seminar hadden we in het afgelopen semester het nieuwste boek van Hays Echoes of Scripture in the Gospels bediscussieerd. Als passend einde kwam Hays zelf naar St. Andrews om met ons zijn boek te bespreken. Er volgden een paar mooie dagen waarin hij onder andere in debat ging met Tom Wright en hij dus aanwezig was bij ons NT seminar. Een paar studenten, waaronder ikzelf, waren gevraagd om een kort paper te presenteren in reactie op een van de hoofdstukken uit het boek. Als ik alle zenuwen even niet meetel was het een heel gave ervaring. Met als hoogtepunt uiteraard de ontspannen pub-sessie na afloop.

Verder nog een paar nieuwtjes vanuit Schotland. Mijn vorige blog eindigde met de vraag hoe het af zou lopen met het onderzoeksvoorstel dat ik vlak daarvoor had ingediend... Nou, kort na het schrijven viel de langverwachte brief van de universiteit op de mat met daarin het bericht dat ik ben toegelaten voor een promotiestudie! Dus in plaats van over drie maanden naar ons vertrouwde Urk terug te gaan blijven we nog drie jaar in Schotland… Verder hebben we ook een nieuw huis gevonden voor volgend jaar. We trekken samen met een bevriend Amerikaans stel in een mooi vrijstaand huis in Guardbridge, vlakbij St. Andrews. Met genoeg ruimte voor wie wil om nog eens langs te komen J En ten slotte zit het tweede semester er hier alweer op. Dat betekent voor mij: drie maanden om een masterscriptie te schrijven! Dat wordt dus weer veel uurtjes in allerlei stoffige, oude boeken doorbrengen. Hopelijk vinden we tussendoor nog tijd om even naar Nederland te gaan. Want hoewel er daar soms aardig wat geklaagd wordt over het weer, verlangen wij na bijna negen maanden Schotland inmiddels naar een lekkere Hollandse zomer! 

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 01

Twitter

Missionair Café in Waarder - Unie van Baptistengemeenten in Nederland baptisten.nl/18-nieuws/miss… Kom je ook op 15 mei?… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 2 weken geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024