Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Nieuw boek en online archief Olof de Vries

In de Baptistica Reeks is een nieuw deel verschenen, 'Smeltend ijs', met artikelen van baptistentheoloog prof. dr. Olof de Vries. Daarnaast staat er nu een archief van De Vries online. 

1705 Boek Smeltend ijsOlof de Vries (1941-2014) was van 1981 tot 2009 docent aan het Baptisten Seminarium en van 1991 tot 2009 bijzonder hoogleraar ‘Geschiedenis en leerstellingen van het baptisme’ aan de Universiteit Utrecht. Hij had een karakteristieke wijze van doceren en theologiseren en inspireerde en vormde talloze voorgangers en gemeenteleden via zijn colleges, preken en artikelen. Typerend is zijn consequente kijken naar gemeente en theologie vanuit de geschiedenis: hoe mensen gelovig hun weg gaan in tijd en cultuur. Daarbij had de verhouding tussen traditie en vernieuwing zijn blijvende belangstelling, vanuit de overtuiging dat de traditie de mogelijkheid van vernieuwing altijd in zich draagt.

Zijn theologisch werk is voor een deel in boekvorm uitgegeven. Onder andere het nieuwe boek 'Smeltend ijs' is hier te bestellen.

Preken en colleges
In het online archief wordt zijn verdere werk gepresenteerd: artikelen, een aantal videocolleges en zijn preken, merendeels om te lezen, een aantal ook te beluisteren. De preken van De Vries kenmerken zich door de combinatie van theologische diepgang en pastorale nabijheid, dat laatste mede door zijn aansprekende voorbeelden. Door de originele tekstbehandeling, onverwachte denksprongetjes en de keuze voor vaak onbekende Bijbelverzen, vragen de preken veel aandacht en concentratie van zijn luisteraars. Juist daarom lenen deze preken er zich zo goed voor om rustig te worden nagelezen.

Het archief wordt de komende periode verder gevuld en is toegankelijk via www.baptisten.nl/olof-archief.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, bezocht deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Hij was… twitter.com/i/web/status/1…

6 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024