Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Einde en... een nieuw begin!

Paulus de Jong (student Seminarium) verblijft in Schotland en schijft over zijn ervaringen. Dit keer over nieuwe kansen!

St. Andrews, 23 augustus 2017

Een beeld zegt meer dan duizend woorden… En de bovenstaande foto is denk ik een heel goede samenvatting van de afgelopen 3 maanden. Toen Ethan (mijn studiegenoot) en ik afgelopen vrijdag onze scriptie inleverden konden we een vreugdekreet niet onderdrukken. Eindelijk zat het erop. Drie maanden vol onderzoek, lezen en schrijven, met als resultaat een scriptie van 15.000 woorden. Voor mij voelt het alsof ik na een heel lange rit eindelijk eventjes uit de achtbaan kan stappen. Eventjes dan… want vorige week maandag begonnen Tiny en ik aan een nieuwe baan!

Ja, en dat hadden ik zelf bij het schrijven van mijn laatste blog ook nooit kunnen bedenken. Maar per 14 augustus is Tiny in dienst als kinderwerker in de Baptistengemeente in St Andrews en ben ik aangesteld als jongerenwerker! Het is allemaal erg snel gegaan. Onze huidige kinder- en jongerenwerker kreeg een beroep om voorganger te worden bij een andere Baptistengemeente in Schotland, dus ineens kwam er een vacature vrij. Een fulltime baan zat er voor ons allebei niet in, dus stelde onze voorganger voor of we niet samen een fulltime functie wilden invullen in onze gemeente. Nou daar hoefden we niet lang over na te denken… Tiny vindt het met haar achtergrond in het basisonderwijs fantastisch om weer met kinderen aan de slag te gaan. En zelf ben ik ontzettend blij dat ik de komende jaren mijn promotieonderzoek kan afwisselen met een baan waarin ik lekker praktisch met jongeren kan werken!

Terugkijkend op ons eerste jaar hier in St Andrews kan ik in elk geval zeggen dat het vol zat met verrassingen. In plaats van 1 jaar blijven we 4 jaar, in plaats van klaar zijn met studeren beginnen we weer aan iets nieuws, en in plaats van werken in een gemeente in Nederland gaan we werken in een gemeente in Schotland. Ik kan eerlijk zeggen dat Tiny en ik dit allebei niet verwacht hadden toen we een jaar geleden bezig waren onze koffers te pakken. We hadden ons appartement op Urk voor een jaar onderverhuurd, alle meubels stonden er nog. Inmiddels is het meeste verkocht en trekken we volgende week ons nieuwe huis in Guardbridge in. Net als vorig jaar denken we ongeveer te weten wat we komend jaar kunnen verwachten. Maar een ding dat we hebben geleerd is dat alles nog wel eens anders kan lopen dat wat we zelf bedenken. Tegelijk hebben we dit jaar ook gemerkt dat in alle dingen die gebeuren God erbij is. En in vertrouwen op Hem beginnen we weer vol goede moed een nieuw avontuur in Schotland!

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, bezocht deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Hij was… twitter.com/i/web/status/1…

6 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024