Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Lof voor eerste promovendus Feisserfonds

Woensdag 10 januari promoveerde Jan Martijn Abrahamse aan de Vrije Universiteit op een studie naar het ambt van predikant.

Tijdens de plechtigheid, waarin hij scherp werd ondervraagd door vijf hoogleraren van de VU, de Evangelische Theologische Faculteit Leuven en de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam, was er ook veel lof voor zijn onderzoek. Zo gebruikte voormalig decaan en hoogleraar kerkgeschiedenis prof. W. Janse het woord ‘formidabel’ en prees de PThU-hoogleraar dogmatiek, prof. P.M. Wisse, de promovendus voor de ontwikkeling van wat hij zag als een stap vooruit in de methodologie op het snijvlak van historische en systematische theologie.

Feisserfonds

Tijdens zijn promotie werd Jan Martijn geflankeerd door de paranimfen Teun van der Leer, rector van het Baptisten Seminarium, en Daniël Drost, docent aan het Seminarium en bezig met promotieonderzoek op het vlak van de ecclesiologie, ook deels gefinancierd vanuit het Feisserfonds.

Jan Martijn is docent systematische theologie en ethiek aan de Christelijke Hogeschool Ede, uurdocent aan het Baptisten Seminarium en verbonden aan de McClendon Chair als onderzoeker. Prof. Henk Bakker was een van de promotors. Hij noemde Jan Martijn in zijn ‘laudatio’ van een zeldzaam soort dat ‘op hoog academisch niveau brononderzoek doet, daarin expertise toont, en tegelijk op de hoogte blijft van de behoeften van de kerk anno nu, zich daar theologisch uitvoerig op inleest, de podia zoekt, de vertaalslag maakt en bovendien geloofwaardig is. (…) In die zin ben je een geschenk van God aan de kerk en Christus’ Koninkrijk’.

2018 01 Promotie JMAbrahamse02

Artikelen

Wie meer wil weten over de inhoud van de studie en de praktische betekenis ervan, kan meer lezen in de diverse interviews die recent verschenen en de korte samenvatting die eerder op deze site stond:

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024