Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Terugblik op jaarvergadering IBC

Van 29 tot 31 oktober kwamen afgevaardigden van zo'n 45 gemeenten van de International Baptist Convention (IBC) bij elkaar in Madrid. Albrecht Boerrigter was erbij.

In Nederland zijn vier IBC-gemeenten: in Hoensbroek, Eindhoven, Rotterdam en Leidschendam. Samen met de voorgangers van Rotterdam (Kofi Richmond) en Eindhoven (Gijs Lammerts van Bueren) bezocht ik deze jaarvergadering van de IBC. Het werden inspirerende en uitdagende dagen. Het accent bij de IBC ligt op zowel vernieuwing als stichting van internationale, Engelstalige gemeenten.

Stichting en vernieuwing

Aanvankelijk probeerde men vanuit de koepel IBC-gemeenten te stichten; inmiddels nemen gemeenten zelf de verantwoordelijkheid om nieuwe gemeenten te stichten. Deze relatief kleine conventie - met rond de 65 gemeenten - heeft in de afgelopen jaren zeven nieuwe gemeenten gesticht. Verder getuigden mensen van het effect van gemeentevernieuwing en verfrissing bij (bijna) stervende gemeenten. Kortom, prachtig om te zien hoe God door deze gemeenten heen werkt onder Engels sprekenden in de diverse landen. Iets om met hen dankbaar voor te zijn en voor te bidden dat de Heer van de gemeenten ook deze internationale gemeenten tot een zegen mag stellen, ook in ons land.

Albrecht Boerrigter, 
Algemeen Secrataris

2018 11 Jaarvergadering IBC b

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024