Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Sulawesi: Kerst tussen de puinhopen

Het Indonesische eiland Sulawesi werd een paar maanden geleden zwaar getroffen door aardbevingen en een tsunami. Ook daar is het straks Kerst. De Unie helpt met wederopbouw. Helpt u mee?

In onze gezinnen en gemeenten mogen we binnenkort het feest van de geboorte van Jezus Christus herdenken en vieren. Daarbij mogen we ons verbonden weten met christenen over de hele wereld. De omstandigheden van dat herdenken en vieren zijn echter niet overal gelijk. Terwijl wij onze gebouwen feestelijk aankleden, de kinderen hun kerstspel opvoeren en er kerstbrood wordt geserveerd, brengen veel van onze Indonesische broeders en zusters op Sulawesi de kerstdagen door tussen het puin van hun ingestorte huizen en kerken. Nog maar een paar maanden geleden verwoestten zware aardbevingen en een tsunami daar immers tienduizenden huizen, terwijl ook duizenden mensen omkwamen.

Oog voor de getroffen kinderen

De Unie ondersteunt het programma ‘Kinderen gezond’ dat wordt uitgevoerd door Peter en Anne-Marie Dekker, CAMA-zendelingen uit Baptistengemeente De Rank in Utrecht-Vianen. Samen met een vrijwilligersteam geven zij kinderen in het getroffen gebied Palu, Sulawesi, voorlichting over gezondheid en hygiëne. Dit gebeurt samen met een traumateam van GKII, de CAMA-kerk van Indonesië. Er wordt met de kinderen gezongen en ze worden uitgedaagd te vertellen over hun ervaringen. Na afloop krijgen alle kinderen een tas met onder andere een tandenborstel, tandpasta, zeep, een handdoek en wat gezond eten. We hopen dit programma uit te breiden naar drieduizend kinderen.

Wederopbouw

Daarnaast geeft de Unie een bijdrage aan het Baptistennetwerk BFAD dat op Sulawesi aan wederopbouw werkt, samen met de lokale Rebana-baptisten. Dit project richt zich op zes dorpen in de districten Donggala en Sigi. Daarbij ontvangen 600 gezinnen voedsel en andere basisbenodigdheden. Ook wordt voor hen tijdelijk onderdak georganiseerd en start een programma voor traumaverwerking.

Helpt u mee?

Wilt u de wederopbouw van dit zwaar getroffen Indonesische eiland ondersteunen en daarmee de verbondenheid met onze broeders en zusters in Indonesië concreet handen en voeten geven? Uw bijdrage is van harte welkom op bankrekening NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten onder vermelding van 'Noodhulp Sulawesi’. Met vragen kunt u terecht bij Hans Riphagen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-33186651. (De Unie heeft een ANBI-registratie, dus uw gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.)

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024