Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Zending 2019: Twaalf projecten van hoop

Ieder jaar brengen we als Unie een aantal zendingsprojecten onder de aandacht van de gemeenten. Ook voor 2019 zijn er twaalf 'projecten van hoop' geselecteerd, nu in samenwerking met ABC.

Twee tradities gecombineerd

ABC Gemeenten kent een traditie waarin elk jaar een ‘land van het jaar’ wordt uitgelicht, zoals eerder al Syrië, en afgelopen jaar Turkije. Als Unie werkten we met een projectenfolder met daarin een aantal projecten uit de internationale Baptistengemeenschap. In lijn met de voorstellen die in november door de ledenvergaderingen zijn aangenomen, worden deze twee structuren samengevoegd. Daarbij wordt elke maand een project uitgelicht uit onze gezamenlijke familie en in samenwerking met enkele partnerorganisaties. Deze projecten krijgen in die maand aandacht in de nieuwsbrief en op de sociale media van beide geloofsgemeenschappen; gemeentestichting Turkije blijft in 2019 'project van het jaar' en krijgt extra aandacht in twee mooie gemeentestichtingsprojecten.

Baptisten- en CAMA-families

Net als andere jaren zijn de twaalf projecten samengevoegd in een document. Het gaat om projecten van gemeentestichting ver weg en dichtbij, projecten van praktische hulp op plekken waar de nood hoog is. Projecten binnen onze wereldwijde Baptisten- en CAMA-families, ondersteund door partnerorganisaties die in dat netwerk werkzaam zijn, maar ook steun aan onze eigen gemeentezendelingen.

Doet u mee?

Sommige gemeenten collecteren maandelijks voor een Unie-project, andere verbinden zich aan één project of kiezen er een aantal uit en steunen daarnaast nog andere doelen. Hoe u dit ook doet, we zijn blij en dankbaar dat we ons ook op gebied van zending en evangelisatie in onze geloofsgemeenschap verbonden mogen weten. We hopen dan ook dat u ook het komend jaar op één of andere manier deze projecten wilt ondersteunen.

  • Vind hier de informatie over de projecten
  • Bekijk hier een voorstel voor het collecterooster 2019

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024