Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Inspiratieweekend pioniersplekken in Engeland

Samen met de Protestantse Kerk in Nederland organiseert de Unie in oktober een inspiratiereis om te leren van voorbeelden van 'fresh expressions' (pioniersplekken) van de kerk in Engeland. Wie gaat er mee? 

De reis staat gepland van 7 tot en met 11 oktober en voert naar een middelgrote stad, mogelijk met een bezoek aan het platteland. Doel is geprikkeld te worden en samen te leren, met speciale aandacht voor de vragen: hoe wordt verbinding gemaakt met mensen die ver van kerk en geloof af staan en hoe functioneert de wisselwerking tussen bestaande gemeente en pionierend initiatief?

Er zijn negen plekken voor de baptisten beschikbaar en we willen graag met een gevarieerde groep gaan. De reis is bedoeld voor mensen die in de praktijk iets willen met nieuwe vormen van kerk-zijn, door hierin zelf actief betrokken te zijn of door dit mogelijk te maken in hun gemeente voor mensen die hier gaven en verlangen voor hebben. De kosten van ongeveer € 600,- p.p. (incl. reis en overnachtingen) zijn voor eigen rekening. Tip: vraag of je gemeente hiervoor budget heeft. Informatie en opgave liefst spoedig bij Oeds Blok, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als er meer dan negen aanmeldingen zijn, wordt in overleg met het MGO-team van de Unie een groep samengesteld.

Op de foto: Een baptistengemeente met café verlaagt de drempel voor mensen van buiten de kerk.

Meer lezen over Fresh Expressions

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, bezocht deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Hij was… twitter.com/i/web/status/1…

6 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024