Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

BWA kiest nieuwe algemeen secretaris

De Baptist World Alliance heeft een nieuwe Algemeen Secretaris gekozen. Elijah Brown volgt per 1 januari 2018 Neville Callam op, die deze functie tien jaar bekleedde. 

De Algemeen Secretaris heeft als directeur van de BWA de algemene verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de organisatie en is haar hoofdvertegenwoordiger naar de buitenwereld, zowel richting andere kerkelijke organisaties als richting seculiere instanties.

Mensenrechten en religieuze vrijheid

Brown (36) is Amerikaan en werkt al tien jaar voor de wereldwijde baptistenorganisatie, waaraan ook onze Unie is verbonden. Op dit moment is hij regionaal secretaris van de BWA voor Noord-Amerika en Algemeen Secretaris van de North American Baptist Fellowship (een Amerikaanse ‘Unie’). Daarnaast is hij lid van verschillende comités binnen de BWA en is hij actief betrokken bij een mensenrechtenorganisatie. John Upton, voormalig voorzitter van de BWA en betrokken bij het comité dat Brown heeft voorgedragen, zei over hem: ‘Elia begrijpt de BWA, heeft hart voor mensenrechten, is een voorstander van religieuze vrijheid, verbindt zich met alle generaties, is een passievolle spreker en een ervaren bestuurder.’

Dankwoorden voor Neville Callam

2017 07 Callam BWATijdens de jaarvergadering van de BWA in Thailand werd Brown vorige week als nieuwe Algemeen Secretaris aanvaard, waarna voor hem werd gebeden. Ook werden woorden van dank uitgesproken voor Neville Callam die de organisatie tien jaar lang ‘als sterk leider in moreel, ethisch en geestelijk opzicht’ bestuurde en de BWA ondanks de recessie financieel gezond wist te houden. De BWA groeide de laatste tien jaar met 24 nieuwe aangesloten organisaties, waaronder baptistenunies uit landen als Zuid-Soedan, Tsjaad en Vietnam. Het huidige aantal leden staat nu op 238. Callam was als Jamaicaan de eerste zwarte en niet uit Amerika of Europa afkomstige Algemeen Secretaris van de BWA.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

REMINDER: PRIJSVRAAG De Unie ondersteunt jongeren in hun diaconale reizen en schrijft nu een prijsvraag uit voor h… twitter.com/i/web/status/1…

4 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024