LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Feestelijke opening van het Baptist House

Na een ingrijpende verbouwing die een half jaar duurde, werd in het eerste weekend van september het nieuwe Baptist House feestelijk geopend. 

De officiële opening op vrijdag gebeurde met onder andere medewerkers en vrijwilligers, waarbij vertegenwoordigers van de vier organisaties die het gebouw 'bewonen' elk een lintje doorknipten. Zaterdagmiddag was er open huis voor buurtbewoners en werd iedereen die bij de verbouwing betrokken was in het zonnetje gezet: architect, aannemer, bouwers en betrokken vrijwilligers. 

Gebouw met een geschiedenis

De Herdenkingskerk werd in 1959 gebouwd naar aanleiding van het 350-jarig bestaan van het Baptisme en werd in 1964 in gebruik genomen. Tot voor kort was het gebouw eigendom van de Baptistengemeente Amsterdam-West, die het gebouw aan de Unie verkocht om er het landelijk kantoor van de geloofsgemeenschap te vestigen. Het afgelopen half jaar werd de Herdenkingskerk verbouwd tot Baptist House. 

Bewoners

Het Baptist House biedt nu onderdak aan de Unie, het Baptisten Seminarium, het International Baptist Theological Study Centre (IBTSC) en de European Baptist Federation (EBF). Daarnaast houden de Baptistengemeente Amsterdam-West en de Braziliaanse Baptistengemeente Amsterdam-West er hun diensten en andere activiteiten.

 • Het nieuwe Baptist House aan de Postjesweg 150 in Amsterdam
 • Tony Peck, Algemeen Secretaris van de EBF
 • Teun van der Leer, rector Baptisten Seminarium
 • John Weaver, bestuursvoorzitter IBTSC
 • Joeke van der Mei, bestuursvoorzitter Unie van Baptistengemeenten
 • Algemeen Secretaris Albrecht Boerrigter (rechts) bedankt architect André Achterbergh.

   

  Adressen

  Baptist House
  Postjesweg 150
  1061 AX Amsterdam

  Tel. Algemeen:
  020-21030 23
  Tel. Seminarium:
  020-210 30 24
  E-mail: info@baptisten.nl

  Snel bellen:

  Dienstencentrum: 020-2103023
  Seminarium: 020-2103024