Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Verslag vakantieweek senioren op Fredeshiem

Afgelopen zomer werd opnieuw de vakantieweek voor senioren gehouden in Fredeshiem in Steenwijk. Organisatoren Henk en Marga Slaakweg schreven een verslag.

Zoals zo vele jaren is dit jaar ook een seniorenweek gehouden in Fredeshiem te Steenwijk. Voor één van de deelnemers was dit jaar de 25e keer dat ze deelnam.

Met veertien deelnemers - dertien dames en een heer - en wij als leiding maakten we weer gebruik van de faciliteiten van de buitenplaats Fredeshiem. Ieder een eigen kamer met douche en toilet. En waar nodig een hoog-laagbed. En we hadden een eigen huiskamers en eigen terras.

De verzorging en de aandacht van de medewerkers van Fredeshiem was fantastisch. Elke dag drie heerlijke maaltijden, koffie en thee in de huiskamer of op het terras en vaak 's avonds nog heerlijke hapjes en een drankje bij de avondsluiting of de spelletjes voordat we naar bed gingen. Het was een week met prachtig weer: we konden vaak buiten koffie en thee drinken, en wandelen en fietsen. 

Dienst en goede gesprekken
We begonnen de week na de kennismaking op zaterdag, en hadden op de zondagmorgen een viering. De dienst werd gehouden samen met een groep zomergasten van de Doopsgezinde kerk. Naast de viering op de zondagmorgen zijn er in de week dagelijks momenten geweest waarin we met elkaar liederen zongen, uit onze bundel of opwekking. Een korte dag- of avondsluiting. Een gedicht of een gedachte die met elkaar gedeeld werd.

We deelden met elkaar gebeurtenissen, emoties, vragen over het leven in de levensfase van nu. Soms ging het samen delen van de antwoorden gepaard met een traan en daarop een bemoediging van of aan de ander. Zo werden er veel levenservaringen gedeeld. Er waren verschillen in opvatting, maar ieder had respect voor de mening van een ander. Het waren zinvolle gesprekken.

Uitstapjes

2017 09 Ouderenweek02

Op een middag waren we te gast bij de zomergasten van de Doopsgezinde kerk en werden we getrakteerd op een zang-, muziek- en theatermiddag. Liedjes uit de oude doos waar we naar hartenlust konden meezingen.

Op de woensdag zijn we naar Giethoorn geweest. Met twee busjes werden we daar gebracht. Giethoorn, een waterstreekdorp in de kop van Overijssel. Met een boot voeren we door de kleine kanaaltjes van dit dorpje ,over een meer en weer terug het dorp in. Onder de lage bruggetjes en langs de prachtige huizen en boerderijen, sommige met een mooie rietkap waar dit dorpje ook zo beroemd om is. We genoten van het prachtig weer en de zon op het water. 

2017 09 Ouderenweek01Spelletjes

Tussen de gesprekken en gezelligheid door werd er fanatiek gesjoeld en Rummikup gespeeld. Vooral in de avonduren werd er gestreden om de meeste punten of de hoogste score. Ouderwets? Ja, maar o zo gezellig.

Verder genoten we van het mooie weer, maakten sommigen een wandeling, anderen een fietstochtje. We zijn dinsdag en donderdag met een groepje naar Steenwijk geweest, hebben daar gewinkeld en gepauzeerd voor koffie met gebak. 

Heilig Avondmaal

Op de vrijdag hebben we bij de morgenopening met elkaar het Heilig Avondmaal gevierd. Namens de Unie kwam Ingeborg Janssen dit moment met ons vieren. Zo konden we in de beslotenheid met elkaar, de tekenen van brood en wijn delen.

2017 09 Ouderenweek04Bij de koffie met oranjekoek vierden we dat een van de deelneemsters, mevrouw D. Reitsema voor de 25ste keer en nu op hoge leeftijd deelnam aan de ouderenweek.

We kijken terug op een goede week met elkaar. Samen genieten van een uitstekende maaltijd in het restaurant, samen levenservaringen delen, samen wandelen en genieten van het buiten zijn. Samen een week delen met elkaar.

Tot volgend jaar!
Henk en Marga Slaakweg

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, bezocht deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Hij was… twitter.com/i/web/status/1…

6 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024