Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Update Groentjes: generaties verbinden

Wout Huizing en Ronald van den Oever zijn sinds 2016 bezig met het project Groentjes: ze onderzoeken hoe de verschillende generaties samen gemeente kunnen zijn.

Het project houdt zich bezig met twee vragen:

• Fase 1. Hoe gaan we als gemeente om met de vergrijzing (in sommige gemeenten)
• Fase 2. Hoe kunnen we met alle generaties gemeente zijn (generaties verbinden)

Afgelopen seizoen rondde Wout Huizing fase 1 af en wees hij in de conclusies op de eerlijke gesprekken die veel voor de betrokken gemeenten hadden betekent. Op de website en in Baptisten.nu is hier meer over te lezen.

Ronald van den Oever, adviseur jongerenwerk bij de Unie, is momenteel bezig met fase 2. Hij merkt dat er in gemeenten veel onvrede is over het (gebrek aan) contact tussen de generaties en tevens verlegenheid over hoe we als kerken de kloof tussen generaties kunnen overbruggen. Vaak zijn er alleen aparte activiteiten en diensten voor generaties en nauwelijks vormen om generaties gericht en op langere termijn met elkaar te verbinden.

Concrete activiteiten én beleid

Inmiddels kunnen gemeenten handvatten krijgen voor concrete activiteiten die intergeneratief ingezet kunnen worden. Daarnaast is het echter nodig om ook op het gebied van visie, beleid en budget met dit thema aan de slag te gaan. Ronald: "Het proces begint met een besef hoe belangrijk God het vindt om diverse generaties met elkaar te verbinden. Met elkaar kunnen we meer delen in de Liefde van Christus en kan God alle generaties door zijn Geest actief betrekken in zijn missie met deze wereld."

Lees hier een update met alle conclusies tot nu toe van Ronald van den Oever.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024