Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Oud-voorgangers bijeen tijdens Emeritidag 2017

Donderdag 2 november namen circa 35 mensen deel aan de jaarlijkse Baptisten Emeritidag in Ede, georganiseerd door de Vereniging van Baptisten Voorgangers (VBV). Een verslag.

De Emeritidag geeft onze voormalige voorgangers de mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten. Ook is het goed om hen op die manier te bedanken voor al het werk dat ze in Gods koninkrijk en binnen onze Unie van Baptistengemeenten hebben gedaan. 

Ds. Piet Passchier hield een preek over de beloften van God aan Abraham. Hoeveel van die beloften heeft hij nu eigenlijk met eigen ogen zien uitkomen? Veel van de beloften werden pas vervuld jaren, eeuwen nadat hij overleden was. Toch omarmde Abraham de beloften die hij van God gekregen had.

Rondleiding

Ds. Gijs Lammerts van Bueren gaf een rondleiding door de Goede Herderkerk, het gebouw van de baptistengemeente Op Doortocht waar het gezelschap te gast was. Het is een voormalige Rooms-Katholieke kerk. En in deze kerk worden op vijf borden de kruiswegstaties afgebeeld. Het bijzondere in deze kerk is dat het niet de gebruikelijke veertien zijn, maar vijftien afbeeldingen. De laatste is van de opstanding. We hoorden dat de gemeente afgelopen voorjaar in de weken voor Pasen tijdens het kindermoment langs deze borden is gegaan.

De koffie en de lunch werd zeer goed verzorgd door Dick Autsema. De taart bij de koffie was gebakken door bakkerij de Smul, een bakkerij die wordt gerund door verstandelijk gehandicapten.

2017 11 Emeritidag 2017 2

Unie en Seminarium

Na de lunch praatte Albrecht Boerrigter ons bij over de ontwikkelingen in de Unie, met name over die rondom het Seminarium. De reactie vanuit de zaal was vooral dat men dankbaar is dat het zich zo ontwikkeld heeft. Ook vertelde hij over de ontwikkelingen tussen de Unie en de ABC-gemeenten. 

Een van de belangrijke onderdelen van de dag is elkaar ontmoeten en met elkaar bijpraten. Samengevat: het was een geweldige dag en we zien uit naar de Emeritidag van volgend jaar.

Piet Passchier en Fritz Kaiser
Vereniging van Baptisten Voorgangers

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024