Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Nationale viering 500 jaar Reformatie

In de Dom in Utrecht werd dinsdag een kerkdienst gehouden ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie. Niet alleen koning Willem-Alexander was erbij, ook onze Algemeen Secretaris Albrecht Boerrigter.

De nationale viering was georganiseerd door de Protestantse Kerk Nederland en werd bezocht door vertegenwoordigers van vele kerkgenootschappen. In de dienst werd onder andere schuld beleden voor de verdeeldheid in de kerk en was er veel aandacht voor de gezamenlijke roeping van protestanten en katholieken in onze samenleving.

Er werd ook een gezamenlijke verklaring van het Rome-Reformatie Beraad integraal uitgesproken, met aandacht voor de scheiding tussen kerken die is ontstaan na de Reformatie en de wens om als protestanten en katholieken samen van God te getuigen. "Gelukkig hebben we inmiddels ontdekt dat we het belangrijkste met elkaar delen: het geloof in God als Vader, Zoon en Geest. Door dit gedeelde geloof is er eenheid. We zijn ervan overtuigd dat, wanneer we groeien in het geloof in Christus, die eenheid steeds dieper zal worden. We zien uit naar de dag dat we een verenigde kerk zullen zijn."

Lees hier de verklaring van het Rome-Reformatie Beraad

Lees hier een verslag van de bijeenkomst door het Nederlands Dagblad

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024