Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

BG Kollumerzwaag bestaat 80 jaar

Baptistengemeente De Thuishaven in Kollumerzwaag bestond in december tachtig jaar. Unieraadslid Anne Mulder bezocht de feestelijke dienst.

 

Als de Heer het huis niet bouwt ... 

Op 9 december bestond de Baptisten Gemeente Kollumerzwaag tachtig jaar en vierde dat op 10 december met een feestelijke dienst.

2017 12 Kollumerzwaag3Een 87-jarige zuster die de gemeente vanaf het prille begin bewust heeft meegemaakt, kon helaas niet komen. Wat had ze veel kunnen vertellen. Maar gelukkig waren er meer broeders en zusters die veel wisten van de geschiedenis. Van ups en downs, maar steeds met Gods nabijheid. Wat nog veel belangrijker is: de gemeente weet zich ook in de toekomst gedragen door Gods Geest. De gemeente is springlevend, met mooie muziekgroepen. Wat een enthousiasme en kwaliteit! Met actieve jongelui, die een Youth Alpha-cursus organiseren en naar Roemenië gaan voor een vakantieweek voor de mensen daar.

Thuishaven

En dat alles onder de bezielende leiding van de raad, de voorganger (Jaap Dijkstra) en pastoraal werker (Jan Foppen). Zijn preek uit Psalm 127 over de bouwers deed denken aan al die gedreven gelovigen die hun diepe wens in vervulling zagen gaan door het bouwen van een eigen kerkgebouw. Ook in moeilijke tijden ging Hij met de gemeente mee en leidde haar steeds weer naar rustig vaarwater. Vandaar de toepasselijke naam: de Thuishaven.

Heel bijzonder: de Thuishaven is de enige Baptistenkerk met echte kerkklokken.

2017 12 Kollumerzwaag4

Wij wensen de gemeente nog vele jaren met de nabijheid van onze Heer. Hij is trouw aan zijn belofte.

Anne Mulder, Unieraadslid

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024