Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen!

Gemeentestichting Turkije: nieuw filmpje

Als Unie steunen we een gemeentestichtingsproject in Turkije. Rond dit project is een nieuw filmpje beschikbaar, met daarin een oproep om mee te bidden voor Turkije en de jonge gemeenten die daar ontstaan.

Over het project

Een groot deel van het boek Handelingen en de brieven van Paulus speelt zich af in Turkije. Ooit was het een land waar veel gemeenten waren die Christus kenden. Nu is het land bijna uitsluitend Islamitisch. Er zijn er weinig gemeenten en het evangelisch getuigenis is schaars.

Maar we zien sporen van hoop: er ontstaan kleine lokale gemeente waar Turken Jezus volgen. Deze gemeenten hebben het zwaar, vanwege de ingewikkelde situatie waar het land zich in bevindt. Toch houden de Turkse gemeenten vast aan God. Zij hebben als speerpunt om nieuwe gemeenten te stichten en zo het getuigenis van Jezus in Turkije te laten klinken. Daarin ligt veel werk: training van leiders, het discipelen van mensen, het uitreiken naar de jeugd en het werk onder vluchtelingen. Bekijk hieronder het filmpje:

 

 Gebedspunten:

• De druk op de leiders van de gemeenten is groot; bid om kracht en wijsheid, voor bescherming en voor meer schouders die het werk kunnen dragen.
• Bid voor de situatie in Turkije; voor verdraagzaamheid voor de christelijke gemeenschappen en voor openheid voor het evangelie.
• Bid voor het werk dat de Turkse kerken doen onder Farsi-sprekende vluchtelingen uit Iran en Afghanistan.
• Voor Turken die zich getrokken weten tot het evangelie is het maken van de stap naar de kerk groot; ze ervaren vaak grote druk van hun omgeving en familie. Bid voor hen, voor moed en voor bescherming.

Lees hier meer over het project.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024