Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Harlingen heeft een nieuwe voorganger

Op zondag 13 mei vierde de Baptistengemeente Harlingen feest vanwege de komst van de nieuwe voorganger, ds. René Millenaar. Een verslag van zijn intrede.

Een jaar lang is Harlingen vacant geweest. En het is bijzonder om te melden dat de vorige voorganger, Pier Meindertsma (nu actief in Servië), ook op een zondag 13 mei is bevestigd.

2018 05 Harlingen4

In de ochtenddienst werd broeder Millenaar ingezegend door Orlando Bottenbleij, 's middags was er een officiële intrededienst met gasten en ’s avonds stelde de gemeente zich aan de voorganger voor. Samen met zijn vrouw Margriet gaat hij een nieuwe periode tegemoet.

Broeder Millenaar sprak tijdens de intrededienst over prioriteiten en de graankorrel. Die sterft en draagt vrucht, veel vrucht. Zo ook in Harlingen. Een missionaire, maar ook een universele boodschap: wegcijferen en vruchtdragen.

Een leuke bijdrage kwam van de gemeente De Ark uit Assen, de vorige gemeente van broeder Millenaar. Met een transformatie met losse letters van Assen naar Harlingen op een standaard. Die was aan zo’n lange naam echter niet gewend, waarna de voorzitter van de raad de naam aanpaste naar Harns. En dat hield stand. Zo zie je maar weer, waar het Fries al niet goed voor is.

Harlingen werd ook namens de Unie (en een beetje vanuit de ABC Gemeenten) gefeliciteerd, met de wens dat iedereen van de gemeente zijn/haar steentje bijdraagt, iedereen op zijn eigen, misschien bescheiden, manier. Zoals Tychikus in de beginperiode van de gemeenten in Klein-Azië en Griekenland.

Anne Mulder, Unieraadslid

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024