Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Charity en/of Solidarity?

Liefdadigheid of solidariteit? Daarover werd nagedacht tijdens een kleinschalige conferentie van met name baptistenpioniers in Engeland. Oeds Blok, coördinator gemeentestichting van de Unie, was erbij.

Van 6 tot 8 maart bezochten Oeds Blok (coördinator gemeentestichting), Joël Meindertsma (theologiestudent) en Jan Wolsheimer (voorganger CAMA-gemeente Woerden) de Incarnate House Party in Engeland. Dit is een jaarlijkse kleinschalige conferentie van met name baptistenpioniers. Thema was ‘Toxic Charity’ (‘giftige liefdadigheid’).

Oeds: "Charity, liefdadigheid en het helpen van mensen blijft nodig. De beperking van liefdadigheid is dat er vaak geen gelijkwaardige relatie ontstaat. We werden uitgedaagd na te denken over Solidarity vanuit Jezus, die afstand deed van zijn gelijkheid aan God en solidair werd met ons mensen. ‘Een fundamentele uitdrukking van wat het betekent om Jezus te volgen, is onze naaste te zien als een gelijke.’ We zijn geroepen tot solidariteit met mensen om ons heen, in onze wereld. Wil je dit verkennen? Lees dan het waardevolle document Building kingdom communities - The profetic rol of the church in community engagement van Anna Ruddick.

We bezochten verder de Surplus Kitchen van de Rising Brook Baptist Church in Stafford. Hier wordt gekookt met eten dat anders weggegooid zou worden! Door de ontmoetingen en de inhoud was het een inspirerende tijd met onze Britse broeders en zusters."

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 01

Twitter

Missionair Café in Waarder - Unie van Baptistengemeenten in Nederland baptisten.nl/18-nieuws/miss… Kom je ook op 15 mei?… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 2 weken geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024