Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Zending is delen en leren, geven en ontvangen

De European Baptist Mission International (EBMI) gaat door op de ingeslagen weg van verdere ontwikkeling van zending in twee richtingen; zending is delen en leren, geven en ontvangen. Dat bleek op de jaarvergadering van vorige week. 

 

De jaarvergadering van de EBMI werd van 11-13 mei gehouden in Wenen; Hans Riphagen en Albrecht Boerrigter bezochten deze jaarvergadering. Hans is lid van het bestuur van EBMI en Albrecht was afgevaardigde.

De Unie van Baptistengemeenten in Oostenrijk ontving ons hartelijk in het (onlangs aangekochte) gebouw van de Baptistengemeente in Wenen (de Projectgemeinde). De kerkzaal werd vroeger als balzaal en later als timmerwerkplaats gebruikt. De leden en vrienden van de gemeenten hebben er een meerjarig project van gemaakt om dit gebouw tot een levendig centrum te renoveren en om te bouwen. Ze doen dat op inspirerende manier, als een gemeenschap van mooie mensen; Het is een diverse groep, met jonge gezinnen, kunstenaars, vluchtelingen (en inmiddels zijn 3 migrantengemeenten deel van het project) en wie verder maar wil. Met de bedoeling om een open plek te zijn voor de buurt en voor iedereen die erbij wil horen. In deze zaal vonden de vergaderingen plaats, kon er worden gegeten en vierden en deelden we ons geloof. Het was een goede en inspirerende tijd. Ontmoeting en inspiratie vormen de hoofdbestanddelen van de jaarvergadering. De kerk leeft, want de Heer van de kerk leeft!

rsz ebmiwenenDe kerngebieden van de EBMI kwamen mooi naar voren in de getuigenissen:
- Ontwikkeling van kerken: bijv. ontwikkeling van nieuwe gemeenten onder inheemse bevolking in Latijns-Amerika, en snelle groei van de kerk in Cuba.
- Kwetsbare kinderen: in bijv. India wordt projecten van lokale kerken ondersteund.
- Beschikbare basis gezondheidszorg: in Kameroen worden ziekenhuizen met gekwalificeerd personeel ondersteund
- Mogelijkheden voor gemeentestichting vergroten: bijv. in Turkije worden de gemeenten ondersteund om dit werk te doen
- Ledigen van noden; bijv. Ebola crisis in Sierra LeoneAl met al participeert EBMI in meer dan 300 projecten in ongeveer 16 landen. Dat was alles wordt door de lid-unies uit de verschillende landen mogelijk gemaakt.

Aansprekend was ook het verhaal van Ertan uit Izmir in Turkije; hoe hij al ruim 27 jaar werkt en de laatste jaren meer en meer vrucht ziet op zijn bediening. We willen kijken of we in samenwerking met de CAMA en ABC gemeentestichting in Turkije meer onder de aandacht kunnen brengen in een gezamenlijk project.Tijdens de vergaderingen stond naast de reguliere onderwerpen (financiële en andere jaarverslagen) de structuur en de strategie van de EBMI als hoofdonderwerp op de agenda. Hans en andere bestuursleden en stafmedewerkers hebben hard gewerkt aan dit onderwerp en de vergadering gaf de nodige input, op basis waarvan het bestuur van de EMBI volgend jaar een definitief voorstel kan presenteren.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 01

Twitter

Missionair Café in Waarder - Unie van Baptistengemeenten in Nederland baptisten.nl/18-nieuws/miss… Kom je ook op 15 mei?… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 2 weken geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024