Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Micha Zondag 2017: De Knop om

Op 15 oktober is het Micha Zondag. Met het thema ‘De knop om’ vraagt Micha aandacht voor klimaatverandering en zorg voor de schepping.

Het kerkenpakket voor de Micha Zondag 2017-18 is online beschikbaar. Met dit pakket kunnen kerken een Micha Zondag organiseren. Wereldwijd staan op zondag 15 oktober duizenden kerken stil bij sociale en ecologische gerechtigheid. Met ‘De knop om’ vraagt Micha aandacht voor klimaatverandering en zorg voor de schepping. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar geïnspireerd op Psalm 24:1: Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen. Het pakket is zo opgezet dat het ook op een willekeurige andere zondag in het jaar kan worden gebruikt.

Verbonden met de internationale Micha-beweging zet Micha Nederland in 2017 het thema klimaatverandering op de agenda. Moeten we ons daar als christenen ook al druk om maken? Psalm 24 bepaalt ons bij het feit dat God onze Schepper is en de aarde in Zijn hand houdt. Enerzijds maakt dat ons als rentmeesters verantwoordelijk voor hoe we met Gods schepping omgaan. Anderzijds hoeven we de aarde niet te redden, alles is immers in Gods hand. Micha moedigt christenen aan vanuit dit besef te leven en te zorgen voor de aarde.

Kerkenpakket
Het Micha Zondag pakket bestaat uit preekschetsen, liederen, gebeden, kinder- en tienerprogramma’s. Dominee Herman Carlier (CGK) en Majoor Peter Slingerland (Leger des Heils) maakten de preekschetsen. Het materiaal is gratis te downloaden via www.michazondag.nl en biedt handvatten voor iedere gemeente om op eigen wijze invulling te geven aan de Micha Zondag. Het pakket wordt in de loop van het jaar aangevuld met nieuwe preekschetsen en materialen, zodat er altijd actueel materiaal beschikbaar is.  

Boek een spreker
Kerken kunnen dit jaar een spreker/voorganger boeken voor de Micha Zondag via michazondag.nl. Inspirerende mannen en vrouwen die in hun dagelijks werk nauw betrokken zijn bij organisaties die sociale en ecologische gerechtigheid nastreven. Hun praktijkervaring helpt gemeentes handen en voeten te geven aan het Micha thema. Ook een thema als klimaatverandering krijgt op deze manier een gezicht.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

Albrecht Boerrigter, Algemeen Secretaris van de Unie, bezocht deze week het aardbevingsgebied in Groningen. Hij was… twitter.com/i/web/status/1…

6 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024