Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Pioniersprojecten krijgen Engels bezoek

Zes pioniers uit Engeland bezochten onlangs gemeentestichtingsprojecten in Rotterdam, Arnhem en Amsterdam. Een impressie van hun bevindingen.

In juni waren zes bevriende pioniers uit Engeland vanuit het netwerk Incarnate op bezoek bij de Unie van Baptistengemeenten en Urban Expression. Ze bezochten gemeentestichtingsprojecten in Rotterdam, Arnhem en Amsterdam.

"Pionieren: zijn wie je bent, op de plaats waar je bent"

Alyson Fulford, een van de deelnemers, schrijft: 'We zagen goede dingen van het Koninkrijk in actie. 1. Missie is geen hogere wetenschap. Het is gewoon zijn wie je bent, op de plaats waar je bent. We hoeven niet hele programma's op te starten... gewoon de echtheid van een leven gevormd door Jezus. 2. Slechts in de 'helpstand' staan is een reëel gevaar. Dingen doen met mensen bouwt gemeenschap, dingen doen voor mensen brengt ongezonde afhankelijkheid voort en macht. 3. Eten is goed! Wanneer en waar mogelijk: eet, drink, lach en bid samen.'

Voor een impressie op YouTube: o.a. Dirk Jan Riphagen over gesprekken op een bankje in de Arnhemse wijk De Geitenkamp en Sibbele Meindertsma bij de buurttuin in de wijk Oude Noorden, Rotterdam.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Twitter

REMINDER: PRIJSVRAAG De Unie ondersteunt jongeren in hun diaconale reizen en schrijft nu een prijsvraag uit voor h… twitter.com/i/web/status/1…

4 dagen geleden

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024