Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

'Pionieren vraagt een lange adem'

Zeventien mensen vanuit Unie, ABC, PKN en CGK zijn deze week in Engeland om inspiratie op te doen over frisse vormen van kerk zijn.

We zijn op bezoek bij verschillende kerken die soms al eeuwen bestaan en zoeken naar nieuwe vormen van gemeenschap naast de vormen die ze al kennen. Bijzonder hoe verschillend die nieuwe vormen zijn en hoe ze passen bij de bestaande kerk en haar omgeving. Maandag in Sheffield drong tot ons door dat missionaire gemeenschappen die uit het niets op lijken te poppen in werkelijkheid voortbouwen op een beweging die al veertig jaar geleden werd ingezet. Een lange adem is dus nodig!

Zondag bezochten we een ‘Vinexwijk’ in Leicester, die pas over tien tot vijftien jaar is volgebouwd. Ruim vijf jaar geleden kwamen vier verschillende kerken samen rond een idee om in die wijk iets met gemeenschapsvorming te doen. Hoe het eruit gaat zien ligt nog helemaal open. Samen hebben zij nu al een pastor als gemeenschapswerker aangesteld die present is op deze plek. Een visie voor de lange termijn! Midden in die lange adem die nodig is wordt zo ruimte gemaakt voor nieuwe initiatieven vanuit bestaande kerken, nieuwe initiatieven die soms een hoog risico hebben, die lang niet allemaal slagen, maar allemaal wel hun waarde hebben. Bijzonder om mee te maken!

Hartelijke groet,
Boaz van Luyk (Dordrecht), Debora Krikken en Daniel Drost (Deventer), Jutta Hermann (Amersfoort), Jacqueline Huth (Brunssum), Michiel den Nooijer (Veendam/regio Noord), Oeds Blok en Ingeborg Janssen

2017 10 Inspiratiereis Engeland web2

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024