Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Terugblik LEF-training voor jeugdleiders

Voor het jeugdwerk heeft de Unie nauw contact met LEF-Navigators. Hans Sikkema, LEF-trainer én jeugdwerker van Baptistengemeente Veenendaal, vertelt hierover.

‘Ik ben al heel wat jaren leider van een kring, maar ik zie nu hoe ik jongeren mee kan nemen in mijn leiderschap zodat zij zich ontwikkelen in hún leiderschap.’ Een quote van een deelnemer aan het recente trainingsevent over leiderschap gegeven door Navigators LEF in de Bethel, Drachten. Een weekend lang gingen leiders uit jeugd-, muziek- en kinderwerk aan de slag met invloed hebben, jonge leiders spotten en opleiden en hoe je een cultuur bouwt van leiderschap dat zichzelf vermenigvuldigt. God heeft daarin veel gegeven, zowel op persoonlijk niveau als in teams.

Navigators LEF investeert in discipelschap en leiderschap bij (jeugd)leiders zodat jongeren Jezus zichtbaar zien worden en Hem gaan volgen. In twee jaar leren deelnemers aan de hand van eenvoudige leervormen en in 'huddels' de Bijbel toepassen in het dagelijkse leven. Jeugdleiders leren niet alleen wat het betekent om een leerling van Jezus te zijn, maar ook op welke manier ze leider kunnen zijn, zodat ze ook de jongeren leren om leerling en leider te zijn. Een team van jeugdwerkers uit diverse Baptistengemeenten waren bij het eerste traject en inmiddels hebben er al diverse Baptistengemeenten meegedaan zoals:

Meer weten over hun werk: bekijk de website.

Hans Sikkema

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024