Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Deense voorgangers te gast in Rotterdam

Deze week waren negen Deense voorgangers op bezoek bij het gemeentestichtingsproject in Rotterdam Oude Noorden. Een terugblik.

Oeds Blok, coordinator gemeentestichting bij de Unie, vertelt: "Een tijdje terug vroeg David McMillan van het International Baptist Theological Study Centre mij om een dag op stap te gaan met negen Deense baptistenvoorgangers. Ze wilden graag leren van pionierende vormen van gemeente-zijn. Op dinsdag 1 mei waren we welkom bij Sibbele Meindertsma in het Oude Noorden van Rotterdam. Sibbele liet ons onder andere de buurttuin zien waar hij actief is. Iemand uit de groep moest hierbij denken aan Genesis 1 en 2: 'Niets is meer fundamenteel dan werken in de tuin, een zaadje planten en er voor zorgen.' Een andere opmerking was: 'We hebben niet alleen koffie gedronken in je huis, wandelend door het Oude Noorden hebben we gewandeld door je huis. Ik zie de waarde van het thuis zijn op de plek waar je leeft en woont.'

Na een lekkere kebab gingen we langs het gebouw van de Baptistengemeente Rotterdam Centrum. We gingen naar binnen en zagen heel het interieur weggesloopt, wachtend op een nieuwe inrichting. Daar staande dankte en bad een van de Denen voor deze plaats, voor de gemeente en het pionierende initiatief, voor Sibbele en voor de groep. Enorm bemoedigend om zo elkaar als baptisten te treffen via de samenwerking in het Baptist House!"

 

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Baptisten.nu

BaptistenNu 2018 02

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024