LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Ronald van den Oever

Ronald van den Oever (1968) is sinds 2013 werkzaam als coach/adviseur voor het jongerenwerk en maakt deel uit van het team Missionaire Gemeente Ontwikkeling.

Op 20 jarige leeftijd werd hij lid van de baptistengemeente Katwijk met een bewuste keuze om Jezus te volgen. In de veronderstelling om in de drugshulpverlening te werken verhuisde hij na de Evangelische Hogeschool in Amersfoort naar Ede (CHE) voor de studie 'Maatschappelijk werk en dienstverlening' en volgde facultatief theologiecolleges op de zaterdag. Na enkele jaren als maatschappelijk werker in Amsterdam, werkte hij tot 2013 als missionair programmamaker bij de Evangelische omroep. Vanaf 1988 is hij betrokken geweest bij allerlei vormen van jongerenwerk. Op camping De Betteld, bij de EO (Ronduit) en in diverse gemeenten. Op dit moment is hij lid van baptistengemeente 'Op Doortocht' in Ede en pioniert hij met zijn vrouw, zijn drie kinderen en wat buurtgenoten in 'De Lunch', een soort laagdrempelige buurtkerk. Daarnaast studeert hij nog aan de Universiteit van Utrecht theologie en religiewetenschappen en heeft hij dit seizoen met enkele jongerenwerkers het tweejarig traject van LEF/Navigators afgerond voor discipelschap en missionair jongerenwerk.

Ronald kun je mailen en bellen over jongerenwerk. Hij zal je graag te woord staan.

"Geloven komt vanuit God en begint voor mij met liefde en persoonlijke keuzes. Ik ervaar het als een doorlopend leerproces van vallen en weer opstaan in de voetsporen van Jezus die veel voor mij betekent. Geloven doe ik met anderen, op zoek naar Gods weg in ons dagelijks leven in aansluiting bij Gods missie in de wereld. Geloven is voor mij niet van bovenaf opgelegd of geforceerd maar is altijd uitnodigend, prikkelend en uitdagend en een zaak van persoonlijke keuze, verantwoordelijkheid en creativiteit. Dit herken ik in de traditie van de (ana)baptisten en juist dit vind ik inspirerend voor goed jongerenwerk."

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Twitter: RonaldvdOever
Linkedin: Ronald van den Oever

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024