LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Hans Riphagen

Hans Riphagen

Hans Riphagen is vanaf september 2019 conrector academische zaken bij het Baptisten Seminarium. Daarnaast werkt hij voor de Unie als docent-onderzoeker Praktische theologie (o.a. in liturgiek) en is hij bezig met een promotie-onderzoek naar ‘kerk in de buurt’.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Teuns taken

Teuns taken

Om de week op dinsdagochtend, 11.00 uur, direct na onze dagopening. Het begint inmiddels te wennen. Als nieuw 'rectorsteam' komen we bij elkaar om het reilen en zeilen van het seminarium te bespreken. Teun van der Leer vertrok eind augustus als rector, en de taak zal voor de komende twee jaren ad-interim worden ingevuld door Albrecht Boerrigter (interim rector), Marijn Vlasblom (conrector onderwijs) en mijzelf, Hans Riphagen (conrector academische zaken).

Een kijkje in het klaslokaal: Doing Theology

Een kijkje in het klaslokaal: Doing Theology

Het eerste vak van het nieuwe curriculum zit erop! Samen met collega Daniel Drost gaf ik afgelopen vrijdag de laatste les in het introductievak Doing Theology. Met het vak willen we een inleiding geven van de manier waarop we als Seminarium met theologie bezig zijn. Theologie die midden in de gemeente wil staan. Met maar liefst zestien nieuwe studenten gingen we aan de slag in een te kleine collegezaal (zoveel studenten zijn we niet gewend; meestal hebben we niet meer dan zeven studenten!).

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024