Ingeborg Janssen

Ingeborg Janssen

Ingeborg Janssen (1966) werkt sinds 2008 werkt bij de Unie op het terrein van gemeenteopbouw en begeleiding van gemeenten. Zij is regiocoördinator West-Nederland en docent gemeentepraktijken. Zij coördineert het netwerk van interim-voorgangers en de Permanente Educatie van voorgangers. Ingeborg woont met haar gezin in Stadsklooster Arnhem, een leefgemeenschap met een ritme van gebed en nadruk op gastvrijheid.

Ingeborg Janssen is in september 2018 gestart met de opleiding Geestelijke Begeleiding. Zij hoopt dat dit vruchtbaar kan zijn in het begeleiden van gemeenten en voorgangers.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verhaal van vrouwen in de kerk

Het verhaal van vrouwen in de kerk

Daar zit je dan hartje zomer met 120 mensen in een grote zaal te praten over de plek van vrouwen in de kerk vanuit het thema Together: Re-imagining, Re-reading herstory in the church. Drie dagen vol inspiratie en gesprek, mensen met verschillende visies samen in gesprek. Ik was deze zomer naar de BICTE ( Internationale Baptisten Conferentie over Theologische Educatie).  Een van de lezingen die mij het meest aansprak was die van Valerie Duval-Poujol, Bijbelwetenschapper uit Frankrijk over hoe bijbelvertalingen de betrokkenheid van vrouwen in kerk en maatschappij hebben beïnvloed.

Bijna Kerst

Bijna Kerst

Daar zit ik dan zomaar, op een vroege woensdagochtend in Nijmegen, op het Titus Brandsma Instituut samen met anderen te luisteren naar het Weihnachtsoratorium van Bach. Al jaren goede voornemens om naar een concert te gaan, het is er nog niet van gekomen. Dit jaar wel!

In de marge of in de meerderheid

In de marge of in de meerderheid

Een middag in Lviv, Oekraine. Een middagwandelingetje na de lunch om de stad te ontdekken, een mooie stad met een rijke geschiedenis. Ik loop de kathedraal in, ben daar even en struin vervolgens een park door. Dan naar binnen, de workshop begint. Verzoening, een actueel en relevant thema in Oekraine, een land vol spanningen en met meerdere gezichten.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024