LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Oeds Blok

Oeds Blok

Oeds Blok (1970) is binnen MGO coördinator gemeentestichting en pionieren. Hij was 14 jaar voorganger van de Baptistengemeente Amersfoort en experimenteert sinds 2012 met een buurtkerk in de Amersfoortse volkswijk Soesterkwartier. Oeds coacht pioniers binnen de Unie van Baptistengemeenten en het netwerk Urban Expression. Aan het Seminarium kom je hem tegen als docent pionierend leiderschap. Aan de Evangelisch Theologische Faculteit in Leuven geeft hij het vak gemeenteopbouw. Oeds is gediplomeerd coach en werkt ook vanuit zijn eigen bedrijf Oeds Blok coaching, leiderschap & innovatie en voor het mede door hem opgerichte Instituut voor Undefended Leadership.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coronatijd en 3 bewegingen voor nieuwe praktijken

Coronatijd en 3 bewegingen voor nieuwe praktijken

Het coronavirus heeft in korte tijd gezorgd voor grote veranderingen. Verandering vindt vaak niet in een geleidelijke lijn plaats. Dit komt omdat we als mensen veiligheid zoeken en graag willen vasthouden aan wat we kennen. Vaak gaan we door een soort incubatietijd van ondergrondse processen en dan … als de tijd rijp is door veranderende omstandigheden … is er opeens een volgende fase.

Ik heb de indruk dat het ook zo werkt met verandering in de kerk naar aanleiding van de coronatijd. Processen die al langer in gang waren, komen opeens in een stroomversnelling. Wat zie jij gebeuren? Kunnen we herkennen wat God hierin geeft?

Bekering tot de ander - Missie.nu 2019

Bekering tot de ander - Missie.nu 2019

Ik kom binnen bij mijn Marokkaanse vriend in de wijk. Even de schoenen uit doen. Al snel klinkt het: ‘Wat wil je drinken? Iets eten, fruit, een tosti, koekjes?’ Inmiddels heb ik het gezin goed leren kennen. Ik geniet van de gastvrijheid en leer er ook van.

Rugdekking

Rugdekking

Tijdens de Algemene Vergadering van 9 november werd er onder andere gestemd over het blijven investeren van geld uit de structurele begroting voor een coördinator en coach gemeentestichting/pionieren voor twee dagen per week, als onderdeel van een nieuw te vormen staf regiocoördinatoren. Dit voorstel werd unaniem aangenomen. Bij de stemming waren er alleen maar groene briefjes te zien! Dit raakte mij. 

Recept voor blijdschap

Recept voor blijdschap

In 2012 startte ik samen met buurtgenoten in mijn vrije tijd met een buurtkerk in de Amersfoortse volkswijk Soesterkwartier. Door de jaren heen hebben ervaringen met pionieren mij een nieuw venster gegeven op het christelijk geloof en op de Bijbel. Een van die ervaringen is samen eten met mensen van verschillende achtergronden.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024