Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Niet alleen de kerk van de toekomst...

Jongeren

...maar ook de kerk van nu!

What's going on?

What's going on?

Meet & Greet

Meet & Greet

Yes we can!

Yes we can!

Questions & Answers

Questions & Answers

What's going on?

Hier vind je wat er zoal te doen is in jeugdwerkersland.  Dat kan vanalles zijn. Een Conferentie, regioavond of praiseavond, maar ook een cursus of een kinderkamp.  Mail ons gerust met ideeën en tips.

Youth For Christ  Event 'Op missie'  
30 September 2017
Een event in Utrecht vol eerlijke verhalen over de mogelijkheden en weerbarstige werkelijkheid van missionair jongerenwerk. Ervaren, Inspiratie, Training en dichterbij de Bron staan centraal op deze dag. Je kunt kiezen in welke thema je getraind wil worden en je gaat op experience in de wijk midden in Utrecht om aan de slag te gaan met de jongeren in jouw buurt. 

Hier vind je meer info en kun je je opgeven.

LEF Navigators logo

LEF Navigators traject 2017-2018
Diverse jeugdwerkers baptistengemeenten hebben het LEF-traject van de Navigators gevolgd. Hun enthousiasme is groot en werkt aanstekelijk.

In Baptisten.nu (p. 14-16) vertellen jeugdwerkers Elmer en Hans over hun ervaringen met LEF en wat de impact van het traject was op het jeugdwerk in de baptistengemeente Amersfoort en Baptistengemeente Veenendaal. 

In dit komen seizoen is er weer een nieuwe kans om mee te doen. Mocht je interesse hebben in dit traject over discipelschap en misionair jongerenwerk, neem dan gerust contact op met ons. Of ontdekt meer op hun website.

Het gratis e-book 'jeugdleiders uitnodigen & uitdagen' vind je hier.

What was going on?

EO Jongerendag 10 juni 2017
De 43ste editie van de EO Jongerendag werdt weer gehouden in Het Gelredome in Arnhem en zal gaan over het thema 'Fear Not!': God kent je angsten, hij is bij je en biedt je een hoopvolle toekomst. Klik hier voor meer info

Workshop 'Groentjes'- intergeneratieve gemeente 20 mei 2017
Tijdens de Algemene Vergadering in Kampen was een workshop over project 'Groentjes'. Met het project Groentjes wil de Unie van baptistengemeenten twee dingen bereiken. Veel vertegenwwoordigers uit diverse baptistengemeenten konden in gesprek over het verbinden van generaties in de kerk en kregen de laatste stand van zaken voorgeschoteld in de workshop. Inmiddels zijn we weer een stap verder en kun je hier meer lezen.

Innov8 Conferentie 16 en 17 mei 2017
Naast het algemene trainingsevent van Youth For Christ voor elke jeugdwerker is er nog een 'must' voor de jeugdwerker: alles wat met Innov8 te maken heeft. Innov8 is de jeugdwerk-afdeling van Missie Nederland een netwerk van diverse kerken. Dit jaar was er een tweedaagse conferentie op 16 en 17 mei in Hotel Belmont in Lunteren. Ook enkele jeugdwerkers uit Baptistengemeenten waren erbij en hield onze jeugdewerker een workshop over 'generaties verbinden in de kerk'. Wil je worden  bijgepraat over alle onderwerpen door onze jeugdwerker, dan kun je dat hier laten weten. 

European Baptist Youth- and Children Conference - Vienna 2017
Van Woensdag 22 tot zaterdag 25 maart namen jeugdwerkers uit 25 landen in Europa en daarbuiten deel aan onze jaarlijkse conferentie. Niet alleen de Europese landen deden mee, maar ook landen als Israel, Libanon, Oekraïne, Moldavië en Georgië. Vanuit Nederland was ik gekomen met Judy Lok, Simone Zijderveld. We werden verwelkomd door de Baptistengemeente in Wenen. Het gebouw was een voormalige Sissie-balzaal en stond nog volop in de stijgers. Maar het was een dynamische- en sfeervolle plek waar de kerk hun activiteiten deed en veel vluchtelingen een plek hadden.

EBYC 2017

Dit keer was het in samenwerking met European Baptist Mission en was het thema van de conferentie: 'rEVOLution! Reshaping Discipleship, Church and Mission for all Generations!' De rector van de International Baptist Theological School Stuart Blythe leidde ons door dit thema en riep ons op om kerk, missie en discipleschap te integreren in ons dagelijks leven. De gemeente is een gemeenschap van vrienden die zich ook richt op vriendschappen buiten de kerk. Zo werd Jezus door religieuzen ook een vriend van 'zondaren' genoemd. Als we telkens tot Jezus terugkeren om onszelf te verniewen, kunnen we in Gods kracht de weg van Jezus gaan door recht te doen en op te komen voor zwakkeren in de samenleving. Als voorbeeld gebruikte Stuart de biografie van Athol Gill, een baptisten theoloog die in zijn leven liet zien wat dit betekende door de oprichting van het House of Freedom. Ook verwees hij veel naar het werk van missiologen Michael Frost en Alan Hirsch. Maar er was ook veel voorbeeld om ons heen van een kerk die zich actief inzet voor de vluchtelingen. Er was veel tijd om ervaringen uit te wisselen en voor elkaar te bidden. Ook werd er verslag gedaan over het kinderwerk in de vluchtelingenkampen in Syrië en over de Jeugdevents in Oekraïne. In de resoluties werd opgeroepen om onze opvattingen over de christelijke praktijk aan te passen naar het voorbeeld van Jezus om zo met elkaar zijn leerlingen te zijn, vrienden van elkaar en ons verbinden met Gods missie als getuigen van zijn liefde en waarheid in deze wereld. Na deze bijzondere conferentie gingen we weer geïnspireerd naar huis.  Voor meer info zie het volledige verslag of stel je vraag hier.

10 november: Innov8 - 'Research and React'
In één dag bijgepraat over actuele onderzoeken over jeugd en kerk? Op deze dag presenteerden 12 onderzoekers hun onderzoeken en was er ruimte voor discussie over de toepasbaarheid van deze uitkomsten voor het jongerenwerk in de kerk. Een unieke gelegenheid om als jongerenwerker weer helemaal op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Hier vind je meer info over de dag. Mocht je niet bij zijn geweest en toch alles willen weten, laat het hier dan even weten. 

16-18 September: YFC Trainingsevent in Driebergen
Dit keer werd het Trainingsevent gecombineerd met een eenmaligjubileumfestivalvanwege 70 jaar Youth For Christ.  Op 'De Lindenhorst' in Driebergen was er een breed programma aan workshops, sprekers, muziek en nog veel meer. Er stond een grote tent die je weer even terugbracht in de sfeer van het Flevofestival. Checkhierhet filmpje met de info ofhierhet filmpje met een festival rondleiding door Bram Reebergen.

 

Uitgangspunten

Onze uitgangspunten voor kwalitatief jongerenwerk zijn:

  • Jezus roept en helpt ons - gebed is onze motor en de bijbel onze wegwijzer
  • Het jongerenwerk is teamwerk - verschillende talenten en één visie/doel
  • De relatie met de jongere staat centraal - gericht luisteren en aansluiten bij je jongeren
  • Een veilig leerklimaat - in een prettige sfeer leren over het leven met God
  • Kwalitatief onderwijs - leeftijdsgevoelig, theologisch verantwoord en praktisch waardevol
  • De thuisgezinnen zijn van grote invloed - contactleggen, luisteren, informeren
  • De verbinding met andere generaties in de gemeente - elkaar inspireren
  • Gericht op Gods missie met onze wereld en zijn Koninkrijk waar liefde heerst.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024