Lesgeven aan zigeunervoorgangers in Boekarest

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober gaven de rector van het Seminarium, Teun van der Leer, en staflid voor gemeenteopbouw Anne de Vries les op de Gypsy Smyth Leadership School in Boekarest. Deze school wordt een paar keer per jaar gehouden, waarbij zigeunervoorgangers van baptistengemeenten getraind worden voor hun werk als evangelist en/of voorganger.

Zeventien zeer gemotiveerde studenten volgden zes tot zeven uur per dag lessen pneumatologie en Baptistica. De school is een initiatief van een aantal baptistenorganisaties en werkt samen met de Roemeense Unie van Baptistengemeenten. Anne de Vries: 'Het is geweldig om deze broeders les te geven. Ze zijn sterk gemotiveerd om te ontvangen, kennen hun Bijbel uitstekend en geven blijk van grote belangstelling voor theologie en kerkgeschiedenis. Hun zingen is zeer indrukwekkend evenals de gebedsmomenten die we samen mogen beleven. Het is een groot voorrecht hier te mogen werken'.

Teun van der Leer: 'Woensdag brachten we een kort bezoek aan het Baptisten Seminarium hier in Boekarest (ruim 200 studenten) en donderdagavond bezochten we, samen met de studenten, een dienst in Biserica Christina Baptista Provindentia in Boekarest, waar we natuurlijk zelf moesten preken en de groeten doen vanuit Nederland'.

Bekijk hier meer foto's in een webalbum.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024