Thema-avond ‘Volgen’ en ‘Leergemeenschappen’

Op 23 en 29 april organiseert het taakveld Missionaire Gemeente Ontwikkeling (MGO) twee thema-avonden rondom het nieuwe jaarthema ‘volgen’. We nodigen gemeenten uit om met ons ervaringen uit te wisselen over ‘samen Gods missie ontdekken’, het overkoepelende thema waar zeker 28 gemeenten de afgelopen jaren mee hebben gewerkt. Op de avonden geven we een introductie op het nieuwe jaarthema ‘volgen’ (zowel qua inhoud als materiaal). Daarnaast zullen er op beide avonden ook interessante workshops zijn over ‘leergemeenschappen’ voor jongeren (via LEF) en voor de hele gemeente (via Nederland Zoekt).

Volgen1Sinds 2013 werkt de Unie met het thema ‘Samen Gods missie ontdekken’ over een periode van 3 jaar, met elk jaar een ander jaarthema. In 2013-2014 was dat ‘Luisteren’, dit jaar is het ‘Zoeken’, en komend jaar zal dat zijn ‘Volgen’. We willen op deze thema-avonden graag ervaringen uitwisselen met gemeenten over hoe er gewerkt wordt met het materiaal, en alvast iets laten zien van het nieuwe jaarthema en materiaal. Voor meer achtergrondinformatie over ‘Samen Gods Missie ontdekken’ kun je hier kijken.

Naast het bespreken van het jaarthema, zullen er tegelijkertijd 2 workshops zijn rondom leergemeenschappen. We geloven in lange termijn leerprocessen, en werken daarin samen met twee organisaties die hier veel ervaring mee hebben: LEF (jongerenwerk van de Navigators, zie www.heblef.nu) en Nederland Zoekt (voor de hele gemeente – zie www.nederlandzoekt.nl)

De data en locaties van de thema-avonden:

  • Donderdag 23 april: Verkeerstuin Soesterkwartier Amersfoort, Soesterweg 312, Amersfoort
  • Woensdag 29 april: BG Hoogeveen Beth-el, Boekweitlaan 65-A, Hoogeveen

Het voorlopige programma:
18.30-19.30 Maaltijd
19.30-19:55 Plenaire introductie op ‘volgen’
20:00-21:15 3 workshops:

  • Workshop 1, Evaluatie ‘zoeken en vooruitkijken op volgen: Voor gemeenten die met de jaarthema-series bezig zijn. (o.l.v. Oeds Blok en Hans Riphagen)
  • Workshop 2, introductie op LEF Leergemeenschappen: voor betrokkenen bij jongerenwerk, o.l.v. Ronald van den Oever
  • Workshop 3, introductie op Leergemeenschap Nederland Zoekt: Samen in een leergemeenschap met teams uit andere kerken en gemeenschappen een ‘reis’ van twee jaar maken waarin je als team uit een  gemeente  gaat leren van Jezus en hoe je zijn boodschap in je eigen omgeving kunt leven. Om vervolgens dit in je groep of gemeente verder te laten groeien. Praktisch betekent dat vier keer een driedaags seminar en een retraite en coaching voor de teamleider. (o.l.v. Ingeborg Janssen).

21:15-21:30 Gezamenlijke afsluiting

We beginnen de avond met een maaltijd, een mooie gewoonte als geloofsgemeenschap, om elkaar alvast wat te leren kennen, en… eten moet je toch. De avonden zijn gratis. Wel horen we graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk 2 weken van te voren of je komt, i.v.m. voorbereidingen voor de maaltijd. Je kunt je opgeven via onderstaand formulier:

Loading...

 

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024