Noodhulp oost Oekraïne

Sinds november 2013 is het onrustig in Oekraïne. Bijna dagelijks bereiken ons berichten over de politieke situatie, waarin Oekraïne gevangen zit tussen grootmachten. Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de instabiele situatie. Vooral de gewone burgers worden geraakt, in het bijzonder in het oosten van Oekraïne doordat ze door het aanhoudende geweld zijn gevlucht en huizen en bezittingen hebben moeten achterlaten. Inmiddels zijn er binnen Oekraïne 1,4 miljoen mensen op de vlucht geslagen voor het geweld.

IMG 6866Als Unie van Baptistengemeenten willen we het noodfonds openzetten voor het oosten van Oekraïne. We werken in dit project samen met Dorcas, die al voor de crisis in het gebied werkzaam was en daar onder andere samenwerkt met Baptistengemeenten in Snezhnoe, Zaporizhie en Charkov. Dorcas en ZOA komen namens het Christelijk Noodhulpcluster in actie om gezamenlijk noodhulp te bieden.

IMG 6279Project
De noodhulp is gericht op het helpen van vluchtelingen in de regio, en zal bestaan uit materiële hulp, onderdak en voedsel. De hulpverlening richt zich nadrukkelijk op de meest kwetsbaren: gezinnen met jonge kinderen, ouderen en gehandicapten. Er wordt onderdak verleend in kerken, leegstaande gebouwen en bij gastgezinnen. Kinderen van ontheemde gezinnen kunnen weer naar school. Een belangrijk onderdeel van het project is dat mensen geholpen worden om zich te registreren als vluchteling, zodat ze toegang krijgen tot bescherming en voorzieningen.

Download hier deze projectbeschrijving in pdf formaat

DorcasGiften
Giften kunnen worden overgemaakt via bankrekening NL15RABO0162137710, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten, o.v.v. ‘Noodhulp Oekraïne’. Naast financiële steun vragen we ook om uw gebed voor de situatie. Voor vragen over deze noodhulpactie kunt u terecht bij Hans Riphagen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We zoeken naar wegen om het bovengenoemde project te verbinden aan het netwerk van de Europese Baptisten Federatie, die ook nauw betrokken is bij de situatie. Zie http://ebf.org/ebf-appeals-to-russian_ukraine-baptists

 

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024