Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Blijven ontwikkelen

Permanente Educatie

doel, begeleiding, financiering en registratie

Permanente Educatie

De regeling Permanente Educatie (PE) is bedoeld om voorgangers te helpen zich blijvend te ontwikkelen en toe te rusten voor hun bediening in de gemeente. Hierbij kan worden gedacht aan een concrete vraag vanuit de gemeente, maar ook zelfreflectie en wensen rondom eigen persoonlijke, spirituele en vakinhoudelijke ontwikkeling. Hierbij valt te denken aan een omvang van gemiddeld 80-100 uur op jaarbasis op basis van 1.0 FTE. Meer over de exacte inhoud van de regeling, de rol van de voorganger, raad en Unie lees je in de Regeling Permanente Educatie (PDF).  Op deze site tref je een aantal aanbevelingen en links naar organisaties die educatieve bijeenkomsten beleggen die in aanmerking komen voor PE. Ook tref je als gemeentewerker of voorganger informatie over de wijze van registreren via het Unieportaal.

Update Permanente Educatie 2019

In de schijnwerpers:

Breder aanbod

Breder aanbod

Wist je dat ook het seminarium en allerlei andere organisaties een aanbod van permanente educatie hebben? Klik hier om ze te bekijken

Gemeente als ecosysteem

Gemeente als ecosysteem

Door: Unie van Baptistengemeenten
Datum: 25 april 2019
Studiedag over de gemeente als levens organisme vol diversiteit én onderlinge samenhang. Hoe kijk je naar de gemeente als ecosysteem?

Collegedag Ecologische Gerechtigheid?

Collegedag Ecologische Gerechtigheid?

Door: Tear, A Rocha, EO, GroeneKerkenactie, Micha Nederland, MissieNederland
Datum: 8 mei 2019
Wat zegt de Bijbel over onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna?

De impact van het evangelie

De impact van het evangelie

Door: PEP (TU Kampen)
Datum: 21 juni 2019
Een grote diversiteit aan auteurs, genres en accenten kenmerkt het Nieuwe Testament. Wat is de rode draad in dit geheel? Welke boodschap komt in al die verscheidenheid tot uitdrukking?

Links

 Onderstaande links verwijzen naar  aanbod van permanente educatie door de Unie en derden:

Instructie: Registreren permanente educatie

Aanmelden activiteit Permanente Educatie

Organiseert u een activiteit die interessant zou kunnen zijn voor de deelnemers van onze Permanente Educatie? Laat het ons weten en mogelijk plaatsen we uw activiteit in de schijnwerpers!

Blader bestanden
Grootte limiet voor elk bestand is 20.0 MB

    Snel bellen:

    Dienstencentrum: 020-2103023
    Seminarium: 020-2103024