Blijven ontwikkelen

Permanente Educatie

doel, begeleiding, financiering en registratie

Permanente Educatie

Op zoek naar mogelijkheden voor Permanente Educatie? Dan kun je op deze pagina alle info vinden. Je vindt enerzijds een actueel aanbod zowel van het Baptisten Seminarium als van andere aanbieders. Daarnaast lees je het hoe en waarom van Permanente Educatie (PE) en hoe je een begin kunt maken om aan je PE vorm te geven.

De regeling Permanente Educatie (PE) is bedoeld om jou als voorganger te helpen je blijvend te ontwikkelen en toe te rusten voor je bediening in de gemeente. Hierbij kun je denken aan vragen en wensen rondom je eigen persoonlijke, spirituele en vakinhoudelijke ontwikkeling. Als fulltime voorganger heb je jaarlijks zo'n 80-100 uur voor PE.  Meer over de exacte inhoud van de regeling PE, de rol van  jou als voorganger, de rol van je  raad en de Unie lees je in de Regeling Permanente Educatie (PDF).  Op deze pagina tref je een aantal aanbevelingen en links naar organisaties met educatieve activiteiten die in aanmerking komen voor PE. Ook tref je als gemeentewerker of voorganger informatie over de wijze van registreren via het Unieportaal.

Update Permanente Educatie 2019

In de schijnwerpers:

Daar zit je dan, achter je scherm, je telefoon in je hand. Alles gaat opeens anders. Na een week van alles regelen rondom online diensten, ontdekken van nieuwe mogelijkheden om pastoraal verbinding te maken, aan te sluiten bij diaconale initiatieven in je dorp of wijk, komt er ook een moment waarop je andere dingen ontdekt. Hoe kan ik digitaal leren, wat zijn goede bronnen enz?  Op deze pagina vind je alvast een aantal tips. Heb je zelf tips dan kun je die onderaan deze pagina ook doorgeven. 

Workshop PE Plan maken - online

Workshop PE Plan maken - online

Door: Baptisten Seminarium

Permanente Educatie, tja, hoe begin je hiermee? Natuurlijk ben je gemotiveerd om verder te leren. Maar er is zoveel te kiezen en soms zo weinig tijd. Waar leg ik m'n focus? Waarin wil ik me verder ontwikkelen de komende tijd en hoe past dit in de gemeente? Zo maar wat vragen die naar boven komen als het gaat om Permanente Educatie. 

In deze workshop ga je aan de slag met deze vragen en maak je een start met de ontwikkeling van een PE Plan.

Weet wat je gelooft

Weet wat je gelooft

 Weetwatjegelooft.nl is het online platform voor christenen die met het oog op de dagelijkse praktijk van het leven hun inzicht in de Bijbel, Geloven en Kerkzijn willen verdiepen. Via Weetwatjegelooft.nl deelt de Theologische Universiteit Kampen, samen met partners zoals de Theologische Universiteit Apeldoorn en de academie Theologie van hogeschool Viaa in Zwolle, haar kennis met de kerken en de bredere samenleving.

Fuller Studio

Fuller Studio

 FULLER studio provides free resources for churches, communities, and individuals committed to a deeply formed spiritual life. Guided by an editorial team and advisory board, FULLER studio produces and curates content drawn from our outstanding faculty as well as from the worldwide Fuller community, translating this wealth of scholarship into high-quality videos, podcasts, articles, and the award-winning FULLER magazine. Thanks to our gracious donors Paul Piper Jr. and Shirley Piper, all content on this website is free for your use.

NT Wright Online

NT Wright Online

 On NTWrightOnline you can find information regarding online classes that are being developed by Prof. N.T. Wright of St. Andrews University, Scotland. It is our hope that you would have the best on-line learning experience featuring courses based on the teaching of N.T. Wright. The courses contain video lecture material, written material to augment the videos, textbook recommendations, assessment tools (i.e., quizzes), and discussion sections so you can dialogue on-line with fellow students from around the world. This will help us to “be transformed by the renewing of the mind.”

Materclass eenzaamheid

Materclass eenzaamheid

Organisatie: CHE

Datum: voorjaar 2021 in Veenendaal

Eenzaamheid kan iedereen treffen, is van alle leeftijden en je hoeft zelfs niet alleen te zijn om je eenzaam te voelen (M. Spitzer)

Eenzaamheid is een groot erkend probleem in onze samenleving. Het is niet voor niets dat de overheid een landelijke campagne is gestart ‘Een tegen eenzaamheid’. Hiermee doet de overheid een beroep op iedereen om naar elkaar om te zien. 
Maar is dat genoeg om de trend van eenzaamheid te doorbreken? Als professional in een mensgericht beroep houdt deze vraag je misschien wel bezig. Van dichtbij herken je hoe schrijnend eenzaamheid kan zijn en je merkt ook hoe lastig het is om deze problematiek echt aan te pakken.

Collegeserie Gemeentepraktijken

Collegeserie Gemeentepraktijken

Door: Baptisten Seminarium
Datum: 9 april- 21 mei 2021

 Locatie: Ede of Amsterdam en online

Wil je je verdiepen in het kijken naar praktijken van gemeenten en hoe deze voortkomen uit de overtuigingen van de gemeenschap? Wil je je voorbereiden op ethische gesprekken in de gemeente? Dan is deze module die je samen volgt met studenten van het Baptisten Seminarium iets voor jou.

Links

 Onderstaande links verwijzen naar  aanbod van permanente educatie door de Unie en derden:

Instructie: Registreren permanente educatie

Aanmelden activiteit Permanente Educatie

Organiseert u een activiteit die interessant zou kunnen zijn voor de deelnemers van onze Permanente Educatie? Laat het ons weten en mogelijk plaatsen we uw activiteit in de schijnwerpers!

Blader bestanden
Grootte limiet voor elk bestand is 20.0 MB

    Snel bellen:

    Dienstencentrum: 020-2103023
    Seminarium: 020-2103024