Blijven ontwikkelen

Permanente Educatie

doel, begeleiding, financiering en registratie

Permanente Educatie

De regeling Permanente Educatie (PE) is bedoeld om voorgangers te helpen zich blijvend te ontwikkelen en toe te rusten voor hun bediening in de gemeente. Hierbij kan worden gedacht aan een concrete vraag vanuit de gemeente, maar ook zelfreflectie en wensen rondom eigen persoonlijke, spirituele en vakinhoudelijke ontwikkeling. Hierbij valt te denken aan een omvang van gemiddeld 80-100 uur op jaarbasis op basis van 1.0 FTE. Meer over de exacte inhoud van de regeling, de rol van de voorganger, raad en Unie lees je in de Regeling Permanente Educatie (PDF).  Op deze site tref je een aantal aanbevelingen en links naar organisaties die educatieve bijeenkomsten beleggen die in aanmerking komen voor PE. Ook tref je als gemeentewerker of voorganger informatie over de wijze van registreren via het Unieportaal.

Update Permanente Educatie 2019

In de schijnwerpers:

Daar zit je dan, achter je scherm, je telefoon in je hand. Alles gaat opeens anders. Na een week van alles regelen rondom online diensten, ontdekken van nieuwe mogelijkheden om pastoraal verbinding te maken, aan te sluiten bij diaconale initatieven in je dorp of wijk, komt er ook een moment waarop je andere dingen ontdekt. Hoe kan ik digitaal leren, wat zijn goede bronnen enz?  Op deze pagina vind je alvast een aantal tips. Heb je zelf tips dan kun je die onderaan deze pagina ook doorgeven. 

De spiritualiteit van de pastor

De spiritualiteit van de pastor

Door: Protestantse Kerk
Datum:  16 en 17 juni 2020

In een tijd waarin voor de pastor en theoloog veel zekerheden wegvallen, is het meer dan ooit nodig om zelf geworteld te zijn in een betekenisvolle traditie en een levende  spiritualiteit. Tegelijk is het niet denkbeeldig dat werkbelasting, complexiteit van de beroepsuitoefening, geestelijk klimaat en marginalisering van de kerk de pastor spiritueel leegzuigen. En dat terwijl de vraag naar spiritualiteit in en buiten de kerk duidelijk hoorbaar is. Daarom stellen we de volgende vragen aan de orde:

Workshop PE Plan maken - online

Workshop PE Plan maken - online

Door: Baptisten Seminarium

Permanente Educatie, tja, hoe begin je hiermee? Natuurlijk ben je gemotiveerd om verder te leren. Maar er is zoveel te kiezen en soms zo weinig tijd. Waar leg ik m'n focus? Waarin wil ik me verder ontwikkelen de komende tijd en hoe past dit in de gemeente? Zo maar wat vragen die naar boven komen als het gaat om Permanente Educatie. 

In deze workshop ga je aan de slag met deze vragen en maak je een start met de ontwikkeling van een PE Plan.

Weet wat je gelooft

Weet wat je gelooft

 Weetwatjegelooft.nl is het online platform voor christenen die met het oog op de dagelijkse praktijk van het leven hun inzicht in de Bijbel, Geloven en Kerkzijn willen verdiepen. Via Weetwatjegelooft.nl deelt de Theologische Universiteit Kampen, samen met partners zoals de Theologische Universiteit Apeldoorn en de academie Theologie van hogeschool Viaa in Zwolle, haar kennis met de kerken en de bredere samenleving.

Fuller Studio

Fuller Studio

 FULLER studio provides free resources for churches, communities, and individuals committed to a deeply formed spiritual life. Guided by an editorial team and advisory board, FULLER studio produces and curates content drawn from our outstanding faculty as well as from the worldwide Fuller community, translating this wealth of scholarship into high-quality videos, podcasts, articles, and the award-winning FULLER magazine. Thanks to our gracious donors Paul Piper Jr. and Shirley Piper, all content on this website is free for your use.

NT Wright Online

NT Wright Online

 On NTWrightOnline you can find information regarding online classes that are being developed by Prof. N.T. Wright of St. Andrews University, Scotland. It is our hope that you would have the best on-line learning experience featuring courses based on the teaching of N.T. Wright. The courses contain video lecture material, written material to augment the videos, textbook recommendations, assessment tools (i.e., quizzes), and discussion sections so you can dialogue on-line with fellow students from around the world. This will help us to “be transformed by the renewing of the mind.”

Links

 Onderstaande links verwijzen naar  aanbod van permanente educatie door de Unie en derden:

Instructie: Registreren permanente educatie

Aanmelden activiteit Permanente Educatie

Organiseert u een activiteit die interessant zou kunnen zijn voor de deelnemers van onze Permanente Educatie? Laat het ons weten en mogelijk plaatsen we uw activiteit in de schijnwerpers!

Blader bestanden
Grootte limiet voor elk bestand is 20.0 MB

    Snel bellen:

    Dienstencentrum: 020-2103023
    Seminarium: 020-2103024