Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Blijven ontwikkelen

Permanente Educatie

doel, begeleiding, financiering en registratie

Cursus Migratie en Theologie

Door: SKIN & VU
Datum: 10 april 2019
Gedurende deze eendaagse cursus Migratie en Theologie wordt dieper ingegaan op de thema’s als interculturaliteit in de kerk, de context van migratie en migratie theologie.

In de afgelopen jaren zijn de migranten en internationale kerken steeds vaker zichtbaarin de pers en media. Er zijn ongeveer éénmiljoen migranten christenen in Nederland,afkomstig uit alle werelddelen, verscheidenin tradities en denominaties. Dit zijn actieve kerkgangers die samenkomen in migrantenkerken en internationale kerkdiensten. De migranten/internationale kerken speleneen belangrijke rol binnen de Nederlandse samenleving, zowel maatschappelijk als kerkelijk. Deze kerken doen bijvoorbeeld veel voor de opvang en integratie van hun leden in de Nederlandse samenleving. Maarhoewel de laatste jaren steeds meer aandacht lijkt te zijn voor de rol van de migranten kerken, is er nog steeds weinig contact met reguliere Nederlandse kerken.

Dit terwijl contact tussen beidegemeenschappen juist wenselijk is in een tijd waarin migratieproblematiek en de omgang met vluchtelingen zich ook in reguliere Nederlandse kerken vaker voordoet. Gedurende deze eendaagse cursus Migratie en Theologie wordt daarom dieper ingegaan op de thema’s als interculturaliteit in de kerk, de context van migratie en migratie theologie. De cursus Migratie enTheologie wordt aangeboden in samenwerking met het Center for Theology of Migration en is een gezamenlijk project van SKIN (Samen Kern in Nederland) en de Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit en verzorgd door een drietalexperts op het gebied van migrantenkerken, migratie en migratie theologie, Simon Ririhena, Samuel Lee en Rien van der Toorn.

Aanmelding kan via deze link:

https://www.eventbrite.nl/e/ticketseendaagse-cursus-migratie-entheologie-56319115992?aff=ebapiof mail naar dr. Samuel Lee Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Links

 Onderstaande links verwijzen naar  aanbod van permanente educatie door de Unie en derden:

Instructie: Registreren permanente educatie

Aanmelden activiteit Permanente Educatie

Organiseert u een activiteit die interessant zou kunnen zijn voor de deelnemers van onze Permanente Educatie? Laat het ons weten en mogelijk plaatsen we uw activiteit in de schijnwerpers!

Blader bestanden
Grootte limiet voor elk bestand is 20.0 MB

    Snel bellen:

    Dienstencentrum: 020-2103023
    Seminarium: 020-2103024