Blijven ontwikkelen

Permanente Educatie

doel, begeleiding, financiering en registratie

Kennismaken met waarderende gemeenteopbouw

Door: Baptisten Seminarium
Datum:  27 februari 2020

‘Je ervaart aan den lijve hoe prikkelende perspectieven ontstaan en hoe die in het hart van de gemeente geschreven raken.´

(Terug) in het voetspoor van Jezus is een veelgehoord verlangen. Maar… hoe doe je dat als gemeente? (Weer) eerst eindeloos vergaderen? Of de structuur veranderen? Of zoek je het vanuit de beweging van de kerkleden?
Met deze kennismakingsdag proef je hoe eenvoudig het is om met waarderende gemeenteopbouw weer in het voetspoor van Jezus te komen.

Op deze trainingsdag maak je kennis met:

  •  de methode van waarderende gemeenteopbouw
  •  de achterliggende principes;
  •  enkele krachtige werkvormen;
  •  een manier van werken vanuit de christelijke spiritualiteit.

Wat kun je verwachten op de dag zelf?

We gaan aan de slag met het maken van beleid vanuit het thema 'in het voetspoor van Jezus'. Met elkaar zetten we twee stappen uit de methode, waardoor je een indruk krijgt hoe waarderende gemeenteopbouw werkt. Want hoe maak je zo beleid dat iedereen er achter staat, dat het daadwerkelijk uitgevoerd wordt?
Met waarderende gemeenteopbouw doe je vanaf het eerste moment wat je gelooft en beoogt. De achterliggende principes zijn daarin belangrijk. We reflecteren op de dag zelf daarom uitgebreid op de gezette stappen.

Trainer: Else Roza is mede oprichter van MET ANDERE OGEN, specialisten in waarderende gemeenteontwikkeling. www.met-andere-ogen.nl 

Doelgroep: voorgangers , een van je mede oudsten is welkom Datum: donderdag 27 februari van 10.00-15.30, inloop om 9.30 Locatie: Baptist House, Postjesweg 150, 1061 AX Amsterdam

Kosten: 75 euro per persoon

Aanmelden: klik hier

Links

 Onderstaande links verwijzen naar  aanbod van permanente educatie door de Unie en derden:

Instructie: Registreren permanente educatie

Aanmelden activiteit Permanente Educatie

Organiseert u een activiteit die interessant zou kunnen zijn voor de deelnemers van onze Permanente Educatie? Laat het ons weten en mogelijk plaatsen we uw activiteit in de schijnwerpers!

Blader bestanden
Grootte limiet voor elk bestand is 20.0 MB

    Snel bellen:

    Dienstencentrum: 020-2103023
    Seminarium: 020-2103024