Blijven ontwikkelen

Permanente Educatie

doel, begeleiding, financiering en registratie

Collegeserie Gemeentepraktijken

Door: Baptisten Seminarium
Datum: 9 april- 21 mei 2021

 Locatie: Ede of Amsterdam en online

Wil je je verdiepen in het kijken naar praktijken van gemeenten en hoe deze voortkomen uit de overtuigingen van de gemeenschap? Wil je je voorbereiden op ethische gesprekken in de gemeente? Dan is deze module die je samen volgt met studenten van het Baptisten Seminarium iets voor jou.

In gemeentepraktijken verdiep je je kijken naar praktijken van de gemeente en hoe deze voortkomen uit de overtuigingen van de gemeenschap. Je luistert, exploreert en reflecteert op het hermeneutisch ethisch zelf verstaan van de gemeente en haar leden. Je kijkt, beschrijft en duidt processen in de gemeenschap die gaan over het onderscheiden van de wil van Christus (discernment) om te komen tot reactie en verandering.

Leeruitkomsten:

1. De student ontwerpt, participeert en begeleid een proces van communale hermeneutiek in een gemeenschap en beschrijft hierbij geleefd geloof, hermeneutiek en contextualisatie.

2. De student reflecteert op procesdynamieken, teamrollen en zijn/haar eigen stijl van leiderschap in relatie tot zijn/haar biografie.

Toetsing: Een procesverslag van de begeleiding van de gemeente in haar communale hermeneutiek waarbij de kernthema’s uit de leeruitkomsten verwerkt zijn en een praktisch theologische reflectie wordt gegeven.

Docenten: Marijn Vlasblom en Ingeborg te Loo

Studiebelasting: 6 EC ofwel 168 uur

Meer informatie vind je in de studiegids vanaf pagina 117. 

Kosten: € 420,00

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Links

 Onderstaande links verwijzen naar  aanbod van permanente educatie door de Unie en derden:

Instructie: Registreren permanente educatie

Aanmelden activiteit Permanente Educatie

Organiseert u een activiteit die interessant zou kunnen zijn voor de deelnemers van onze Permanente Educatie? Laat het ons weten en mogelijk plaatsen we uw activiteit in de schijnwerpers!

Blader bestanden
Grootte limiet voor elk bestand is 20.0 MB

    Snel bellen:

    Dienstencentrum: 020-2103023
    Seminarium: 020-2103024