Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Brug van Hoop in India

In het plaatsje Gotlam in de provincie Andra Pradesh in India, zet een lokale kerk zich in voor het lijden van haar directe omgeving. Sinds 25 jaar is er een belangrijk en goed werk gaande onder de allerarmsten. Er zijn diverse projecten ontstaan, zoals een kindertehuis, een school voor beroepsopleiding en een oogkliniek, die zich richten op de kansarmen, de outcasts van de Indiase samenleving.

De ‘Shaloom’ Oogkliniek
Grijze staar, of cataract is een groot probleem in India. Deze ziekte is wereldwijd de grootste oorzaak van blindheid, en blindheid leidt in veel gevallen tot armoede. Vooral de allerarmsten, de Dalits leiden hieronder. Sinds 2007 is de kerk begonnen met een oogziekenhuis, waar oogoperaties konden worden uitgevoerd. Onder de leiding van dokter Sucherita, arts en lid van de Baptistengemeente worden deze staaroperaties uitgevoerd. Lees hier het bijzondere verhaal van Bangaramma:

VrouwBangaramma is een vrouw van 60 jaar oud, met één getrouwde zoon. Sinds haar man 7 jaar geleden stief, probeert ze haar levensonderhoud bij elkaar te verdienen door samen met haar zoon een stuk land te bewerken. Doordat recent haar schoondochter overleed, heeft Bangaramma ook nog eens de zorg voor haar drie kleinzoons en een kleindochter.
Een ziekte aan haar oogleden veroorzaakte ernstige ontstekingen aan haar beide ogen. Ze had net voldoende geld om zich aan één oog te laten opereren, maar dat was niet voldoende, en doordat ze niet goed geholpen kon worden, werd haar zicht steeds slechter.
Bangaramma zegt: Ik leed erg veel aan deze ontstekingen, en ik kon 4 jaar lang niet goed zien. Daarom bleef ik thuis, en kon ik niet helpen met het voorzien in levensonderhoud, of de zorg van onze kleinkinderen.
Op een mooie ochtend hoorde ik dat het Sjaloom ziekenhuis een ‘oog-kamp’ had in mijn dorp. Ik ging naar hen toe, en ze namen me mee naar het ziekenhuis, waar ze me hielpen aan mijn oogleden. Nu kan ik ze gewoon goed opendoen, kan ik helder zien, en weer werken! Ik geloof er in dat de Heer me heeft geholpen door dit ziekenhuis

BoHDoel en financiering van dit project

Het geschenk van ‘zicht’ wordt jaarlijks aan honderden mensen teruggegeven – mensen zoals Bangaramma – door de gratis operaties van het Sjaloom oogziekenhuis. In 2017 willen we weer bijdragen aan de kosten van staaroperaties in het oogziekenhuis. Voor iets meer dan 10 euro worden mensen geholpen, waardoor ze kunnen blijven zien en kunnen blijven participeren in de samenleving. We hopen dit project in 2017 voor een bedrag van € 4000,- te kunnen ondersteunen.

Download hier een Powerpoint-presentatie van het project

 

 

 

 

(Meer weten over het werk van Bridge of Hope? Lees hier een kwartaalverslag van april-jun 2016)

Afbeelding1Dit project is een project van de European Baptist Mission International
 

Zendings- en missionaire projecten van de Unie

Ieder jaar biedt de Unie van Baptistengemeenten een folder aan met verschillende zendings- en missionaire projecten. Het zijn projecten die we samen met partnerorganisaties in binnen- en buitenland ondersteunen. Een volledig overzicht van alle projecten over 2017 vindt u hier.

Giften kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de omschrijving van het project.

Elke maand zullen we één van de projecten uit deze folder extra aandacht geven. Gemeenten die collecteren voor de projecten van de Unie kunnen daarvoor eenvoudig het collecterooster gebruiken. Elke maand vermelden we in de nieuwsbrief van de Unie en op de website extra informatie over het project van die maand. Uiteraard staat het u ook vrij om op een ander moment van het jaar voor een project te collecteren en aandacht te vragen.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024