Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Vorige maand vond in Ede de jaarlijkse missionaire inspiratiedag MISSIE.NU plaats. Met 170 deelnemers was de opkomst hoog. Een terugblik.

Het evenement wordt afwisselend door Unie en ABC Gemeenten georganiseerd. Dit keer was ABC aan de beurt. "MISSIE.NU was indrukwekkend. Wat een feest om samen met zo veel mooie mensen uit zo veel verschillende kerken samen te komen”, aldus één van de 170 deelnemers van MISSIE.NU 2018. De reacties zijn overweldigend, vertellen de organisatoren. "We merken dat de hoofdspreker David Fitch veel mensen wist te inspireren en te prikkelen. Niet alleen de workshops, maar ook het vieren van het Avondmaal, de onderlinge gesprekken en het goede onderwijs, maken dat het een bijzondere dag was."

Boek Merkbaar AanwezigBoek 'Merkbaar aanwezig'

Als kers op de taart werd ook het boek 'Merkbaar aanwezig' van Fitch gepresenteerd. Het werd enthousiast en met open armen ontvangen door de deelnemers. Oeds Blok, coördinator gemeentestichting en pionieren bij de Unie van Baptistengemeenten, schrijft: “Ik ben blij met de Nederlandse vertaling van dit boek! In plaats van het stimuleren van programma’s en activiteiten is David Fitch onze gids voor het oefenen van een houding, een manier van leven.”

De organisatie zegt: "We verlangen ernaar dat MISSIE.NU en 'Merkbaar aanwezig' impact gaan hebben op ons land, en ver daarbuiten. We zien uit naar de vele christenen en nog-niet-christenen die Christus gaan beleven: opdat alle volken discipelen van Jezus worden en gaan leven in de belofte dat Jezus dichtbij is."

Het boek 'Merkbaar aanwezig' is te bestellen via CAMA Zending. Prijs: €17,99.

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024