Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

In het kader van het project Breuken en Bruggen is studente Naw Paw uit Myanmar op dit moment in Nederland. De Unie en verschillende gemeenten maken dit mogelijk.

Naw Paw (spreek uit: Nó Pó) uit Myanmar neemt dit jaar deel aan het programma ‘Breuken en Bruggen’ van de Vrije Universiteit. Dit project biedt een studiebeurs aan theologiestudenten uit ontwikkelingslanden waarmee ze drie maanden in Nederland kunnen studeren. De afgelopen jaren is gebleken dat deze studieperiode grote betekenis heeft voor een student en voor de gemeente waar hij of zij naderhand naar terugkeert. Als Unie en Seminarium proberen we jaarlijks de komst van een baptistenstudent te financieren en te begeleiden. Verschillende gemeenten dragen hier ook dit jaar weer aan bij.

Naw Paw

Dit jaar begeleiden en sponsoren we Naw Paw, waarvoor in totaal €5000 nodig is. Naw Paw (30) komt uit een gezin met drie kinderen. Haar vader is in 2000 overleden. Haar moeder is docent op de School of Divinity van het Karen Baptist Theology Centre, waar Naw Paw zelf ook heeft gestudeerd. Nu studeert zij aan het Myanmar Institute of Theology. Van 2012 tot 2016 werkte ze als coördinator in een programma voor wezen. Daardoor is ze geïnspireerd geraakt om onderzoek te doen naar de rol en behandeling van kinderen in het Nieuwe Testament. Zij verblijft in Amsterdam van begin september tot eind november.

Meer informatie over Breuken en Bruggen, project van de maand oktober, vindt u hier.

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024