Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Ook seminarium-rector Teun van der Leer ondertekent brief aan minister-president Rutte over situatie in Jemen.

 Tientallen leiders en afgezanten vanuit zeer diverse religieuze stromingen hebben premier Rutte opgeroepen om actie te ondernemen in Jemen. Ze richten zich tot minister-president met "een hartstochtelijke bede om met alle kracht leiderschap te blijven tonen".

"Het gevoel van machteloosheid dat ons dreigt te bevangen moet doorbroken worden", schrijven de bestuurders van onder meer de Raad van Kerken, Samen Kerk in Nederland, de TU Kampen, TU Apeldoorn en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Zij vragen de regering om de strijdende partijen in Jemen te motiveren richting een onmiddellijk staakt-het-vuren.  Ook willen ze dat "het creëren van hongersnood als oorlogswapen wordt gestopt" en dat er een "veilige humanitaire corridor wordt gecreëerd voor de toevoer van voedsel en medicijnen naar de hongerende Jemenitische bevolking", zoals in VN-resolutie 2417 (2018) staat. Lees ook verder in het artikel van de NOS.

Ook Teun van der Leer, rector van het Baptisten Seminarium ondertekende de brief: "De situatie in Jemen is huiveringwekkend. Als de nood zo hoog is als daar, kunnen we als kerken niet zwijgend terzijde staan. Juist nu kunnen we de stem van het evangelie laten klinken om te pleiten voor hulp en ondersteuning."

Klik hier voor de brief (PDF)

Klik hier voor een petitie van het Rode Kruis

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024